24ωρη απεργία σε όλη τη χώρα Απεργιακός ξεσηκωμός για μισθούς και αξιοπρέπεια

Σε απεργιακό κλοιό χθες ολόκληρη η χώρα. Με κεντρικό σύνθημα «ο μισθός δεν φτάνει, ο λογαριασμός δεν βγαίνει», σωματεία και φορείς της περιοχής του Έβρου πραγματοποίησαν δύο συγκεντρώσεις σε Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη με αφορμή την Πανελλαδική απεργία.

Με συμμετοχή φορέων – σωματείων, εργαζομένων, εκπαιδευτικών της Β ΕΛΜΕ Έβρου και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ορεστιάδας, αναπληρωτών καθηγητών, εργαζομένων στην Αρχαιολογική Υπηρεσία Έβρου και μελών του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ορεστιάδας πραγματοποιήθηκε χθες η συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας διεκδικώντας μεταξύ των άλλων, την αύξηση των μισθών τους και μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας.


Με πανό στα χέρια και κύρια αιτήματα την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, την επαναφορά του 13ου – 14ου μισθού, την αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, την επαναφορά κλαδικών συμβάσεων, την μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, την κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη, την στήριξη του ΕΣΥ και τη μείωση των λογαριασμών ΔΕΗ για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και πολλά ακόμα αιτήματα.


Όσον αφορά τη συγκέντρωση της Αλεξανδρούπολης, αρκετός ήταν ο κόσμος που συγκεντρώθηκε αρχικά έξω από το δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης και Περιφέρειας κ. Αναστάσιος Γεωργιάδης, η κ. Αναστασία Λοδάρου, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων δήμου Αλεξανδρούπολης.

γ