248 νέοι Αστυφύλακες ορκίστηκαν στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου

Με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Μιχαήλ Καραμαλάκη (τέως Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ) πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Οκτωβρίου, η τελετή ονομασίας και απονομής πτυχίων σε 248 νέους αστυφύλακες, που αποφοίτησαν επιτυχώς από το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου.

Της τελετής προέστη ο οικείος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός. Τα πτυχία επέδωσε στους νέους Αστυφύλακες ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης και επίτιμος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Μιχαήλ Καραμαλάκης.

Την Ημερησία Διαταγή και τον Χαιρετισμό του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου ανέγνωσε η Διοικητής της Σχολής Αστυνόμος Α’ Αναστασία Πουρναρά.

Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο οποίος στη συνέχεια, συνοδευόμενος από τον Αντιστράτηγο Γεώργιο Δούβαλη, τον Υποστράτηγο Πασχάλη Συριτούδη και την Διοικητή της Σχολής Αστυνόμο Α΄ Αναστασία Πουρναρά, επισκέφθηκε εθιμοτυπικά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη στο Επισκοπείο Διδυμοτείχου και με τον οποίο είχε μία γόνιμη συζήτηση για διμερούς ενδιαφέροντος θέματα.

Από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας παρέστησαν ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος Γεώργιος Δούβαλης, ο Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Υποστράτηγος Πασχάλης Συριτούδης και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας Αστυνομικός Διευθυντής Χαράλαμπος Ελευθεριάδης.

Στην τελετή παραβρέθηκαν δήμαρχοι της περιοχής, στρατιωτική και πολιτική ηγεσία, εκκλησιαστικοί εκπρόσωποι καθώς και σημαντικοί φορείς της τοπικής κοινωνίας.