22 σχολεία του Έβρου εντάσσονται στο πρόγραμμα σχολικά γεύματα 2022-2023

Εκτός προγράμματος όλα τα σχολεία του δήμου Ορεστιάδας

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ο πίνακας με τα Δημοτικά Σχολεία στα οποία θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα «Σχολικα Γεύματα» για το σχολικο έτος 2022 – 2023.

Το Πρόγραμμα έχει συνολική δαπάνη 92.000.000 ευρώ σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η οποία είναι εντός των ορίων που τίθενται στο τρέχον Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής και αφορά αποκλειστικά και μόνο στην επιχορήγηση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η διανομή 210.000 σχολικών γευμάτων στα 1.629 σχολεία της χώρας που εγκρίθηκαν θα αρχίσει εντός των ημερών. Το μενού των σχολικών γευμάτων έχει ήδη βγεί και η διανομή θα ξεκινήσει μέσα στον Οκτώβριο.

Αυτή την περίοδο οι διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων ενημερώνουν με σημειώματα τους γονείς, ώστε να αναφέρουν ενδεχόμενες δυσανεξίες και αλλεργίες που έχουν τα παιδιά τους με κάποιες τροφές. Στη συνέχεια η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα ενημερώσει το υπουργείο Παιδείας για τους μαθητές που εμφανίζουν δυσανεξίες και αλλεργίες με τροφές.

Συγκεκριμένα στον Έβρο 22 Δημοτικά θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα με τα σχολικά γεύματα, αν και δεν συμμετέχουν όλα τα δημοτικά σχολεία που είχαν συμμετέχει και τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό αναιρεί τις δηλώσεις της κ. Μιχαηλίδου, για την πλήρη ένταξη όλων των σχολείων.

Τα Δημοτικά σχολεία που συμμετέχουν είναι τα εξής:

Η κ. Δόμνα Μιχαηλίδου Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων τόνισε πως υπάρχει περίπτωση να επεκταθεί το πρόγραμμα σε περισσότερες σχολικές μονάδες. τηρώντας πάντα τα γεωγραφικά κριτήρια.

Ελπίζουμε λοιπόν, ότι σύμφωνα με την γεωγραφική τοποθεσία της Ορεστιάδας καθώς και τα κριτήρια ανεργίας και εισοδημάτων, να δοθούν σχολικά γεύματα και σε περισσότερα σχολεία και ιδιαίτερα του βόρειου Έβρου, όπου υπάρχει μεγάλη αναγκαιότητα. Σε κάποια από αυτά μάλιστα φιλοξενουνται ειδικές ομάδες, ΡΟΜΑ, καθώς και παιδιά άλλων χωρών, οπότε η αμαγκαιότητα μιας τέτοιας βοήθειας σίγουρα είναι μεγάλη για τους σχολικούς διευθυντές.

Συνολικά στην ΑΜΘ τα «σχολικά γεύματα» θα λάβουν 67 δημοτικά σχολεία των 8 δήμων την Περιφέρειας.