1600 προσλήψεις ΕΠΟΠ στις Ένοπλες Δυνάμεις

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής ‘Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) ανακοίνωσε, τις προκηρύξεις πρόσληψης επαγγελματιών οπλιτών (ΕΠΟΠ) στους τρεις Κλάδους και στο Κοινό Νομικό Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων . Πιο συγκεκριμένα, ανακοίνωσε 1.639 προσλήψεις που κατανέμονται ως εξής:

  • 1.030 θέσεις στον Στρατό Ξηράς
  • 281 θέσεις στην Πολεμική Αεροπορία
  • 308 θέσεις στο Πολεμικό Ναυτικό 
  • 20 θέσεις στο Κοινό Νομικό Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων
  • Υπογραμμίζεται ότι έχουν δημοσιευθεί συνολικά τέσσερις προκηρύξεις για την πρόσληψη νέων στελεχών.

Για να συμμετάσχουν στις παραπάνω προκηρύξεις, οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο και να μην έχουν υπερβεί το 28ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος κατάταξής τους στις Ένοπλες Δυνάμεις. (Γεννηθέντες από 1-1-1995 έως 31-12-2003) και να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,60μ. οι άνδρες και 1,55μ. οι γυναίκες.

Οι υποψήφιοι θα επιλεγούν στην ειδικότητα που έχουν δηλώσει εφόσον, έχουν τα απαιτούμενα προσόντα που αναγράφονται στην προκήρυξη, τη σωματική ικανότητα που καθορίζεται γι’ αυτήν την ειδικότητα, συγκεντρώσουν τα απαραίτητα μόρια και επιτύχουν στις προβλεπόμενες υγειονομικές – ψυχοτεχνικές εξετάσεις και αθλητικές δοκιμασίες.

Υποβολή Δικαιολογητικών

α. Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά εντός αποκλειστικής προθεσμίας ενός (1) μήνα από τη δημοσίευση της παρούσας, μέσω σχετικής μηχανογραφικής εφαρμογής στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.hellenicnavy.gr, την προβλεπόμενη αίτηση-υπεύθυνη δήλωση η οποία θα πρέπει να συνοδεύεται από τα κατά περίπτωση απαιτούμενα δικαιολογητικά με μεταφόρτωσή τους (upload) σε ψηφιακή μορφή (pdf).

β. Οι υποψήφιοι ταυτοποιούνται στην ανωτέρω εφαρμογή, η οποία περιλαμβάνει οδηγίες συμπλήρωσης της αίτησης και υποβολής των δικαιολογητικών, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς TaxisNet. Η διαχείριση της αίτησης (επεξεργασία, προσωρινή αποθήκευση, μεταφόρτωση δικαιολογητικών, οριστικοποίηση) υλοποιείται πλήρως ηλεκτρονικά. Η εφαρμογή θα παράγει μετά την οριστικοποίηση της αίτησης αντίγραφο αυτής, ως αποδεικτικό οριστικής υποβολής της, καθώς και Δελτίο Υγειονομικής Eξέτασης υποψηφίου (μηχανογραφικό αρχείο pdf με μοναδικό κωδικό αίτησης υποψηφίου), τα οποία και οφείλουν να αποθηκεύσουν-εκτυπώσουν όλοι οι υποψήφιοι. Μετά την οριστικοποίηση, δεν θα είναι δυνατή καμία διόρθωση ή συμπλήρωση της αίτησης και των υποβληθέντων δικαιολογητικών, ούτε η υποβολή νέας αίτησης.