10ος Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος θηλασμός σε Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη

Στo πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας διοργανώνει τον 10o Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό σε περισσότερες από 50 πόλεις της Ελλάδας!

 

Για τον Έβρο τη διοργάνωση έχει αναλάβει και φέτος για 8η συνεχόμενη χρονιά η

 

Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Έβρου 

 

και σας προσκαλεί την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 και ώρα προσέλευσης 11:00 π.μ. (14.00 μ.μ. λήξη) σε μια εκδήλωση γιορτή για την μητρότητα και τον μητρικό θηλασμό!

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, στο καφεζαχαροπλαστείο-παιδότοπο “Ζησάκη” στην Ορεστιάδα και στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης.

Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019, στις 9.00 π.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης και την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019, στις 10.00 π.μ. στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ορεστιάδας θα πραγματοποιηθούν ομιλίες με θέμα τον μητρικό θηλασμό και το παιδί.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των ομιλιών:

 

 

Αδαμίδης Δημήτριος

Παιδίατρος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος IBFAN Ελλάς.

«Μητρικός Θηλασμός: Σχέση με τους αριθμούς»

 

Παπαδοπούλου Ι. Κυριακή

Παιδίατρος, Διεθνώς Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

«Μητρικός Θηλασμός και οι δυσκολίες των πρώτων ημερών»

 

Σιτζίμη Μαρία

Παιδίατρος με εξειδίκευση στο Λονδίνο, στο παιδικό άσθμα – αλλεργίες.

«Μύθοι και αλήθειες για τις παιδικές ιώσεις»

 

Μπασδάνη Λίλιαν

Απόφοιτη ψυχολογίας ΑΠΘ, Μsc Συμβουλευτική Ψυχοθεραπεία Πανεπιστημίου Εδιμβούργου.

«Νέα άφιξη στην οικογένεια: Πώς προετοιμάζουμε το παιδί για το αδελφάκι του»

 

Τζουμακίδου Μάρθα

Μαία Μsc

«Προετοιμασία για το μητρικό θηλασμό και υποστήριξη στην εδραίωση της γαλουχίας»

 

Χαρισίου Ελένη

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Απόφοιτη Ά ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

«Διατροφή και θηλασμός» και «Παιδική Παχυσαρκία» (Ορεστιάδα)

 

 

Σε αυτήν τη γιορτή δίνεται η αφορμή στις μητέρες – μέλη των ομάδων του Δικτύου μας να ευαισθητοποιήσουν, να αφυπνίσουν και να υποστηρίξουν τις νέες μητέρες και την ελληνική κοινωνία γενικότερα για τον μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μία ομιλία, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία, «από μητέρα προς μητέρα».

Δέκα χρόνια κοινής πορείας συμπληρώνονται φέτος για το Πανελλήνιο Δίκτυο Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας. Απλές γυναίκες, νέες μητέρες ενωθήκαμε για να στηρίξουμε η μια την άλλη, να μοιραστούμε τις γνώσεις μας, τις εμπειρίες μας, τις δυσκολίες και τις χαρές της καθημερινότητας μας. Κοινό μας σημείο η αγάπη μας για τα παιδιά μας και η ανάγκη μας να μεγαλώσουμε σωστά. Τα παιδιά μας μεγαλώνουν, νέες ανάγκες, νέοι προβληματισμοί γεννιούνται!!! Ενωνόμαστε για να μάθουμε και να στηρίξουμε η μια την άλλη σε κάθε στάδιο ανάπτυξης. Η προσφορά των μελών μας είναι εθελοντική.

Η εκδήλωση δεν αφορά μόνο θηλάζουσες μητέρες! Η εκδήλωση είναι μια γιορτή μητρότητας. Γι’ αυτό σας περιμένουμε λοιπόν και φέτος ΟΛΟΥΣ, μέλλουσες μητέρες, μητέρες που δεν τα κατάφεραν στο παρελθόν, φίλους και συγγενείς που επιθυμούν να ενημερωθούν για να στηρίξουν κάποιον δικό τους, εσάς που στηρίζετε τον μητρικό θηλασμό- για να ενημερωθείτε και για να γιορτάσουμε μαζί την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού.

Οι εκδηλώσεις έχουν διαμορφωθεί έτσι, ώστε να μπορούν να απασχοληθούν οι μικροί μας φίλοι από τις 11:00 π.μ. έως και τις 2:00 μ.μ. Στην εκδήλωση στην Ορεστιάδα, θα έχουμε εξοπλίσει και φέτος τον παιδότοπο με σόμπες, ώστε να παίξουν τα παιδιά και να χαρούν την εκδήλωση. Φυσικά όποια οικογένεια το επιθυμεί μπορεί να μείνει στον εσωτερικό χώρο του καφέ. Θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό, θα γίνουν συζητήσεις και θα γνωριστούμε από κοντά! Για τις μητέρες, θα υπάρχουν δωράκια και εκπλήξεις!