Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για 1.179 θέσεις ΟΒΑ στις Ένοπλες Δυνάμεις

Ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες για την προκήρυξη πρόσληψης Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ), στους τρεις Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων για το έτος 2021 και το ΓΕΕΘΑ προχώρησε σε σχετική ανακοίνωση αναφορικά με τις προσλήψεις.

Σύμφωνα με τις Ένοπλες Δυνάμεις οι θέσεις αυτές θα είναι ενεργές για χρονική περίοδο ενός (1) μέχρι τριών (3) ετών με δυνατότητα παράτασης εφάπαξ για τρία (3) επιπλέον έτη.

Που μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν αιτήσεις

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, οι ενδιαφερόμενοι:

Για την πλήρωση 779 θέσεων ΟΒΑ στο Στρατό Ξηράς, μπορούν να βρουν τη σχετική προκήρυξη στη διεύθυνση: http://www.army.gr/el/proslipseis/proslipsi-opliton-vraheias-anakatataxis-ova, Η υποβολή αιτήσεων θα είναι δυνατή ως και τις 27 Αυγούστου.
Για την πλήρωση 200 θέσεων ΟΒΑ στο Πολεμικό Ναυτικό, στη διεύθυνση: https://www.hellenicnavy.gr/el/enimerosi/deltia-typou/item/14916-prokiryksi-diakosion-200-theseon-opliton-vraxeias-anakatataksis-ova-pn.html και
Για την πλήρωση 201 θέσεων ΟΒΑ στην Πολεμική Αεροπορία, στη διεύθυνση: https://www.haf.gr/2021/08/prokiryxi-theseon-opliton-vracheias-anakatataxis-ova-stin-pa-2/

Τι συμβαίνει με όσους υπηρετούν τη θητεία τους

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις αίτηση μπορούν να καταθέσουν οι οπλίτες, στις Μονάδες που υπηρετούν, εφόσον μέχρι την παραπάνω ημερομηνία διανύεται το τελευταίο τετράμηνο των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων.

Ομοίως, οι έφεδροι, σε οποιαδήποτε Στρατολογική Υπηρεσία, εφόσον δεν παρήλθαν πέντε (5) έτη από την ημερομηνία της οριστικής τους απόλυσης από τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων λόγω εκπλήρωσης των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων ως οπλιτών, κατά την ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στις κατά τόπους Στρατολογικές Υπηρεσίες, καθώς και στη Διεύθυνση Στρατολογίας του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ/Β4) στα τηλέφωνα 2106557606, 2106551408).