Το Pulsar Samothraki Art Festival επιστρέφει δυναμικά

Έπειτα από τρία χρόνια απουσίας, το Pulsar Samothraki Art Festival επιστρέφει δυναμικά και υπόσχεται τέσσερις βραδιές γεμάτες εξαιρετικές, ρυθμικές, μυστικιστικές αλλά και εκρηκτικές μουσικές, 4-7 Αυγούστου 2022 στον πολιτιστικό χώρο “Εργοστάσιο” (1ο χλμ Καμαριώτισσας – Χώρας Σαμοθράκης).

Η φετινή διοργάνωση ανοίγει την Πέμπτη 4 Αυγούστου με την αγαπημένη εκπρόσωπο της εναλλακτικής ποπ, Nalyssa Green, τη φωνή και τις μελωδίες της, τον συναισθηματικό και ενδοσκοπικό της στίχο. Synthesizers, beats, theremin και μπουζούκι. Λυρισμός, ρομαντισμός και ρυθμικές εξάρσεις. Το live θα ανοίξει ο Logout με τα folk, lo-fi indie, synthpop  βιωματικά και κινηματογραφικά τραγούδια του όπου η Σαμοθράκη έχει σημαντική θέση.

Η έκσταση των ελληνόφωνων τραγουδιών της Κάτω Ιταλίας, η βαλκάνια πολυφωνία, ο πλούτος της ελληνικής παράδοσης, ο σπαραγμός του fado και η δωρικότητα του gospel και του blues αλλά και του ρεμπέτικου θα μας “κοινωνηθούν” από την Ελένη και τη Σουζάνα Βουγιουκλή την Παρασκευή 5 Αυγούστου.

Το Σάββατο 6 Αυγούστου, ο Παύλος Παυλίδης, ο “απόλυτος storyteller” της ελληνικής εναλλακτικής rock σκηνής μοιράζεται τη σκηνή του φεστιβάλ με τους Hotel Alaska για να μας απογειώσει με τις ηλεκτρισμένες ενορχηστρώσεις και έναν γνώριμο όσο και ανανεωμένο ήχο. Τραγούδια από την εποχή των Ξύλινων Σπαθιών μέχρι τώρα, επαναλαμβάνονται με πνεύμα πειραματισμού, αποκτώντας φρέσκια εικόνα και νέα δυναμική, δημιουργώντας μια μουσική συνέχεια μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος του Παυλίδη και των συντρόφων του στη σκηνή και στη φάση της δημιουργίας, φτάνοντας σε ένα μυστικιστικό έως εκρηκτικό, εξαιρετικό μουσικό αποτέλεσμα που μας προσφέρει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε το έργο του από την αρχή.

Τέλος, την Κυριακή 7 Αυγούστου, τιμώντας τον μαγικό τόπο, τη Σαμοθράκη όσο και τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή (1922 – 2022), ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σαμοθράκης “Αρμονίας Γένεσις” παρουσιάζει μουσική, τραγούδια και χορούς από το γοητευτικό, πλούσιο και πολύμορφο, διαμορφωμένο από τον 19ο αιώνα ως τις μέρες μας, ρεπερτόριο, απόρροια της κομβικής θέσης του νησιού στους διαύλους επικοινωνίας ανάμεσα στο Αιγαίο, την Κωνσταντινούπολη και τη Μικρά Ασία.

6ο Pulsar Samothraki Art Festival
4, 5, 6, 7 Αυγούστου 2022
Πολιτιστικός χώρος ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ, 1ο χλμ Καμαριώτισσας – Χώρας, Σαμοθράκη
Έναρξη: 21.30 (οι πόρτες ανοίγουν στις 20.30)
Γενική είσοδος: 5 €

Διάθεση εισιτηρίων στον πολιτιστικό χώρο Εργοστάσιο από τις 20/7/2022, τις μέρες και ώρες των προβολών (21:00 – 23:30) και στο www.ticketservices.gr

www.pulsarfestivalgreece.com