Θέατρο και συναυλία με δωρεάν είσοδο από τη ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Ο.

Μονόλογος της Δέσποινας Μοίρου: «Μπουμπουλίνα & Κολοκοτρωνης 1821»

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας, με αφορμή την επέτειο του εορτασμού των 200 ετών από την επανάσταση του 1821, φιλοξενεί την Κυριακή 8 Αυγούστου στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ορεστιάδας, τη θεατρική παράσταση «Μπουμπουλίνα & Κολοκοτρωνης 1821» με την τη Θρακιώτισσα ηθοποιό που διαπρέπει στο εξωτερικό Δέσποινα Μοίρου. Η παράσταση θα ξεκινήσει στις 21:00 και θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα απαραίτητα μέτρα προστασίας που προβλέπει ο νόμος.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Η σχέση, η φιλία, το συμπεθεριό και οι μάχες που έδωσαν μαζί οι δύο ήρωες της επανάστασης Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα και Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Οι δυο θρυλικοί ήρωες, έρχονται τετ Α τετ και αναλύουν την επανάσταση στην Ελλάδα και την επανάσταση στη ψυχή τους. Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, από τις πιο έντιμες μορφές του αγώνα και διαχρονικό σύμβολο της επανάστασης, ήταν μια βαθιά ευσεβής και συναρπαστική προσωπικότητα, συνδυασμένη με τον ηρωισμό του. Συνομιλεί με τη Λασκαρίνα για όλη του τη διαδρομή φωτίζοντας τον ηρωισμό του, αλλά και το τέλος του Γέρου του Μωριά.
Η Λασκαρίνα Η δυναμική Μπουμπουλίνα, μια πραγματικά εκπληκτική γυναίκα, ήταν από μόνη της μια επανάσταση. Από τις κορυφαίες ηρωίδες της επανάστασης και συμπεθέρα του , συνομιλεί με τον Κολοκοτρώνη για όλο τον αγώνα και τις μάχες της ,την φιλική εταιρεία, η τεράστια προσφορά της ,τις σκέψεις της, τα εσώτερα συναισθήματα που την διακατείχαν για τον δρόμο της απελευθέρωσης και την προσφορά της στην επανάσταση για την απελευθέρωση του έθνους, έως το άδοξο τέλος της.
Το έργο θα συγκινήσει και θα διαμορφώσει το θεατή, μαθαίνοντας εκ των έσω τη δράση, τη ζωή, και τα συναισθήματα των δύο θρυλικών ηρώων. Δυο μεγάλοι ήρωες εκτός και εντός συνόρων που άλλαξαν την ιστορία.
Το επωφελές μήνυμα του έργου: ότι δυο ήρωες με συνεργασία νικούν. Και φτιάχνουν ένα καλύτερο μέλλον. Γιατί ήρωες υπάρχουν και τώρα, με άλλη μορφή .
Παράσταση – μονόλογος με την ηθοποιό Δέσποινα Μοίρου να υποδύεται ταυτόχρονα επί σκηνής τους δύο μεγάλους ήρωες . Σε σκηνοθεσία και σενάριο της ίδιας.

Μουσική συναυλία «Γέφυρες» με την Αναστασία Ζαννή

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας, στο πλαίσιο της ανάμνησης των εγκαινίων της πόλης μας στις 12 Αυγούστου, φιλοξενεί τη διεθνή ερμηνεύτρια Αναστασία Ζαννή στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ορεστιάδας.

Η παράσταση θα ξεκινήσει στις 21:00 και θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα απαραίτητα μέτρα προστασίας που προβλέπει ο νόμος.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Η Αναστασία Ζαννή που τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στην Αμερική, συγκίνησε κάθε ελληνική ψυχή σε όλα τα πλάτη της γης ψάλλοντας με μοναδικό τρόπο τον εθνικό μας ύμνο στην Τελετή έπαρσης της ελληνικής σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Λίγα λόγια για τη συναυλία:

Για το φετινό καλοκαίρι έχει ετοιμάσει μια μοναδική συναυλία που θα ταξιδέψει σ’ ολόκληρη την Ελλάδα. Έστησε μια μουσική «Γέφυρα» για να ενώσει μελωδικά ανθρώπους από διαφορετικές χώρες, κουλτούρες, ηλικίες με κοινό «τόπο» το αληθινό συναίσθημα.

Μια μουσική «Γέφυρα» που ενώνει διεθνείς επιτυχίες της μεγάλης οθόνης με πρωταγωνιστές τα τραγούδια και τις μελωδίες. Εμβληματικά Ελληνικά τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει , soundtracks που κέρδισαν το Όσκαρ ή που προτάθηκαν. Μελωδίες που μας συγκίνησαν και μας ταξίδεψαν.

Στη συναυλία της αυτή η Αναστασία θα μας ταξιδέψει μέσα από διαφορετικές μουσικές και κινηματογραφικές στιγμές όπως το «Μια πόλη μαγική», «Οδός ονείρων», «Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη», “Over The Rainbow”, “Moon River” , αλλά και το «Ποτέ την Κυριακή» του Μάνου Χατζηδάκι, μια διασκευή της «Μισιρλού» ή του «Ζορμπά» και τόσων άλλων αγαπημένων τραγουδιών.

Μία μοναδική συναυλία που μας ταξιδεύει στο παρόν, σεβόμενο την αυθεντικότητα των έργων και των δημιουργών με μια σημερινή προσέγγιση, ένα κάλεσμα να τραγουδήσουμε όλοι μαζί.