“Στρωμένο” πλέον το μονοπάτι Εξώβουνο-Μαντένια
στα Πετρωτά Ορεστιάδας σε λειτουργία και η
ψηφιακή εφαρμογή-οδηγός για τα μονοπάτια

Μία χάραξη ενός νέου μονοπατιού, μήκους 2,5 χιλιομέτρων, στη θέση Εξώβουνο-Μαντένια της δημοτικής ενότητας Τριγώνου και μία ψηφιακή εφαρμογή-οδηγό και για άλλα περιπατητικά μονοπάτια της περιοχής, είναι κάποια από τα έργα που ανακοίνωσε ο Δήμος Ορεστιάδας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου SYNERGIA, το οποίο υλοποιείται από τον Δήμο Ορεστιάδας με τη συγχρηματοδότηση του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020.

Ειδικότερα, ο κ. Μαυρίδης στη συνέντευξη που έδωσε για το συγκεκριμένο έργο, έκανε αναφορά στη χάραξη μονοπατιών, στις οδοστρώσεις, στην προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού, στο σχεδιασμό ψηφιακών εφαρμογών και στις πολιτιστικές και επιστημονικές δράσεις που υλοποιήθηκαν με τη χρηματοδοτική στήριξη του έργου.

Σε ό,τι αφορά τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό, αυτός τοποθετήθηκε στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Δήμου Ορεστιάδας και αποτελεί μια σημαντική επένδυση που αξιοποιείται σε τακτικές και έκτακτες δράσεις του Δήμου Ορεστιάδας, τεκμηριώνοντας έτσι την προστιθέμενη αξία αλλά και τη βιωσιμότητά της.

Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας ανακοίνωσε, επίσης, ότι είναι διαθέσιμη δωρεάν η ψηφιακή εφαρμογή Orestiada Pathways στο Play Store και στο App Store.

H ανάπτυξη της ψηφιακής εφαρμογής έχει στόχο την προβολή και παρουσίαση των περιπατητικών διαδρομών πολιτιστικού, ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος του Δήμου Ορεστιάδας.

Ο εκπρόσωπος του αναδόχου για τις οδοστρώσεις αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις κατά μήκος της δασικής οδού «Εξώβουνο-Μαντένια» στην περιοχή Πετρωτών για την ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής και ως θεματικό προορισμό αναψυχής με ασφαλή πρόσβαση.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από το Δήμαρχο Ορεστιάδας στην πολύτιμη συμβολή του Περιπατητικού και Φυσιολατρικού Ομίλου Πενταλόφου «Δρυμός» για την υλοποίηση των δράσεων.

Κλείνοντας, ο Δήμαρχος Ορεστιάδας αναφέρθηκε στις άυλες δράσεις επιστημονικού και πολιτιστικού αντικειμένου που υλοποιήθηκαν με τη συμμετοχή των διασυνοριακών εταίρων, της τοπικής κοινωνίας και του φοιτητικού κοινού σε ό,τι αφορά την περαιτέρω ανάδειξη των περιπατητικών μονοπατιών του βορείου τμήματος του δήμου Ορεστιάδας και συγκεκριμένα την παράρδια περιοχή με προοπτική οικονομικής χρηματοδότησης νέου προγράμματος από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.