Στο καθεστώς μειωμένου ΦΠΑ ζητά ο Α. Δημοσχάκης να ενταχθεί και η Σαμοθράκη

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης κι Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, στον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, & στον Υπουργό Μετανάστευσης-Ασύλου ο βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας, Αν.Δημοσχάκης θέτει εκ νέου το ζήτημα της ένταξης της Σαμοθράκης στο καθεστώς μειωμένου ΦΠΑ 30% αφού δεν είναι εφικτό λόγω ενωσιακού δικαίου να ισχύσει σε όλο τον χερσαίο  Νομό όπως του γνωστοποιήθηκε από τους αρμόδιους Υπουργούς..

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, στο πλαίσιο του Σ/Ν του Υπ. Ανάπτυξης της 24ης Ιουνίου, ψηφίστηκε Τροπολογία του Υπ. Μετανάστευσης, που προέβλεπε την μείωση συντελεστών ΦΠΑ σε ποσοστό 30% στα πονεμένα νησιά του Β/Α & Ν/Α Αιγαίου, ήτοι Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Κω & Λέρο. 

Υπό την προϋπόθεση ότι εντός των περιφερειών τους λειτουργούν δομές του Υπ.Μετανάστευσης.

Ο βουλευτής υπογραμμίζει ότι η Σαμοθράκη με τους 2.859 κατοίκους συμμετέχει διαχρονικά στην νομαρχιακή αντιμετώπιση του μεταναστευτικού- προσφυγικού ζητήματος, με το επιχείρημα ότι στην περιφερειακή ενότητα Έβρου εδρεύουν & λειτουργούν:

  1. Το Κέντρο Υποδοχής & Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Φυλακίου Ν.Ορεστιάδας,
  2. Η Υπηρεσία Ασύλου, Ν.Χηλής Αλεξ/πολης,
  3.  Τα επτά (7)  Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης (ΤΣΦ) στο Νομό, το Κέντρο Επιχειρήσεων (ΚΕ) στη Ν.Βύσσα καθώς & τα οργανωμένα κρατητήρια (ΠΡΟΚΕΚΑ) στο Φυλάκιο Ν.Ορεστιάδας.

Κατόπιν των ανωτέρω καταθέτει ως δίκαιο, τεκμηριωμένο & δημοσιονομικά εφικτό το αίτημα να ενταχθεί και η Σαμοθράκη στο καθεστώς μειωμένου ΦΠΑ κατά 30%, όπως ισχύει για τα νησιά Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Κω & Λέρο.