Στο καθεστώς μειωμένου ΦΠΑ ζητά ο Α. Δημοσχάκης να ενταχθεί και η Σαμοθράκη

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης κι Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, στον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, & στον Υπουργό Μετανάστευσης-Ασύλου ο βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας, Αν.Δημοσχάκης θέτει εκ νέου το ζήτημα της ένταξης της Σαμοθράκης στο καθεστώς μειωμένου ΦΠΑ 30% αφού δεν είναι εφικτό λόγω ενωσιακού δικαίου να ισχύσει σε όλο τον χερσαίο  Νομό όπως του γνωστοποιήθηκε από τους αρμόδιους Υπουργούς..

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, στο πλαίσιο του Σ/Ν του Υπ. Ανάπτυξης της 24ης Ιουνίου, ψηφίστηκε Τροπολογία του Υπ. Μετανάστευσης, που προέβλεπε την μείωση συντελεστών ΦΠΑ σε ποσοστό 30% στα πονεμένα νησιά του Β/Α & Ν/Α Αιγαίου, ήτοι Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Κω & Λέρο. 

Υπό την προϋπόθεση ότι εντός των περιφερειών τους λειτουργούν δομές του Υπ.Μετανάστευσης.

Ο βουλευτής υπογραμμίζει ότι η Σαμοθράκη με τους 2.859 κατοίκους συμμετέχει διαχρονικά στην νομαρχιακή αντιμετώπιση του μεταναστευτικού- προσφυγικού ζητήματος, με το επιχείρημα ότι στην περιφερειακή ενότητα Έβρου εδρεύουν & λειτουργούν:

  1. Το Κέντρο Υποδοχής & Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Φυλακίου Ν.Ορεστιάδας,
  2. Η Υπηρεσία Ασύλου, Ν.Χηλής Αλεξ/πολης,
  3.  Τα επτά (7)  Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης (ΤΣΦ) στο Νομό, το Κέντρο Επιχειρήσεων (ΚΕ) στη Ν.Βύσσα καθώς & τα οργανωμένα κρατητήρια (ΠΡΟΚΕΚΑ) στο Φυλάκιο Ν.Ορεστιάδας.

Κατόπιν των ανωτέρω καταθέτει ως δίκαιο, τεκμηριωμένο & δημοσιονομικά εφικτό το αίτημα να ενταχθεί και η Σαμοθράκη στο καθεστώς μειωμένου ΦΠΑ κατά 30%, όπως ισχύει για τα νησιά Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Κω & Λέρο.