Στις 24 Αυγούστου ξεκινάει η λειτουργία του Ιατρείου Πόνου στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου

Από την 24-08-2021 στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου θα λειτουργεί επίσημα ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΟΝΟΥ, «που αποτελεί μια ένδειξη της προσπάθειας του Νοσοκομείου για καλύτερη και πληρέστερη παροχή ιατρικών υπηρεσιών στους συνανθρώπους μας», όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του νοσοκομείου.
Η λειτουργία αυτού του ιατρείου έχει σκοπό την αντιμετώπιση ασθενών με χρόνιο πόνο (πόνος που επιμένει περισσότερο από 3-6 μήνες).
Ειδικότερα, θα εκτιμούνται ασθενείς με ένα από τα παρακάτω σύνδρομα:

 1. Χρόνιος καρκινικός πόνος
 2. Μεθερπητική νευραλγία
 3. Διαβητική νευροπάθεια
 4. Χρόνια επώδυνα σύνδρομα σπονδυλικής στήλης (ριζοπάθειες, δισκοκήλες, οστεοαρθρίτιδα, κακώσεις κτλ)
 5. Χρόνιος μετεγχειρητικός πόνος
  Το Ιατρείο πόνου στοχεύει να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ασθενών που προσέρχονται σ’ αυτό και για να πετύχει αυτό το σκοπό θα προσφέρει τόσο φαρμακευτική όσο και παρεμβατική αγωγή.
  Ο πόνος είναι μία πολύπλοκη δυσάρεστη υποκειμενική εμπειρία με αισθητική, αλλά και συναισθηματική και κοινωνική διάσταση. Tα βλαπτικά ερεθίσματα που μεταδίδονται στον εγκέφαλο, ερμηνεύονται από τον κάθε άνθρωπο με διαφορετικό τρόπο ανάλογα με τα προσωπικά του βιώματα, και πολλές άλλες παραμέτρους.
  Για τους λόγους αυτούς, το Ιατρείο Πόνου του Νοσοκομείου στοχεύει στην ολιστική αντιμετώπιση του πόνου, στην ανακούφιση των ασθενών και εν τέλει στην υποστήριξη τής ποιότητας ζωής τους.
  Για να επιτευχθεί αυτό, είναι επιθυμητή η συνεργασία με όλες τις ειδικότητες που εμπλέκονται στον κάθε ασθενή.
  Επιστημονικά υπεύθυνη του Ιατρείου Πόνου του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου είναι η επιμελήτρια Α΄ Αναισθησιολόγος κ. Σπυριδωνίδου Αλίκη με εξειδίκευση στη θεραπεία πόνου στο Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
  Το Ιατρείο Πόνου θα λειτουργεί κατόπιν ραντεβού στα Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, μία φορά μηνιαίως αρχικά, λόγω των περιορισμών της πανδημίας, ήτοι την τελευταία Τρίτη κάθε μήνα και ώρες 09.00 π,μ.– 14.00 μ.μ., με δυνατότητα αύξησης των ημερών λειτουργίας του.
  Τα ραντεβού θα κλείνονται τηλεφωνικά στα τηλέφωνα 2553024370, 2553350161 από Δευτέρα έως Παρασκευή από ώρα 08.00 π.μ. έως 14.00 μ.μ.