Στη Θράκη ο Άδωνις Γεωργιάδης

Ξεμπλόκαραν οι πληρωμές της μη επιστρεπτέας προς δικαιούχους της Περιφέρειας ΑΜΘ

Μετά από πολλούς μήνες καθυστερήσεων και μεγάλης οικονομικής δυσπραγίας των επιχειρήσεων στην περιοχή της Αν. Μακεδονίας και Θράκης, η κυβέρνηση και συγκεκριμένα το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων δίνουν λύσει στο πρόβλημα με την ΔΕΣΜ-ΟΣ ΑΜΘ (Διαχειριστική Έργων Στήριξης ΜΜΕ Οικονομική – Συμβουλευτική) και την καταβολή των πληρωμών στις επιχειρήσεις της Περιφέρειας ΑΜΘ, από τα προγράμματα ΕΣΠΑ και τις ενισχύσεις που δικαιούνται. Αυτό έγινε μέσω της λειτουργίας παραρτήματος του ΕΦΕΠΑΕ (Ενδιάμεσος Φορέας Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας) στην Κομοτηνή που αντικατέστησε τη ΔΕΣΜ-ΟΣ.


Με αυτό τον τρόπο το αμέσως προσεχές διάστημα θα ξεκινήσει η καταβολή των πληρωμών στις επιχειρήσεις από τα ευρωπαϊκά προγράμματα ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και των ενισχύσεων που δικαιούνται λόγω της πανδημίας του κορονοιού.


Στ. Κελέτσης: «Η Κυβέρνηση έλυσε το γόρδιο “Δεσμό”»
Ο Βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις εξελίξεις και δήλωσε: «Αποκαθίσταται η ομαλότητα στη ροή του χρήματος στην περιοχή. Υστερούσαμε σε αυτό γιατί υπήρχαν προβλήματα, τα οποία όμως με την παρέμβαση της Κυβέρνησης και κυρίως του Υπουργού Ανάπτυξης που έδειξε αποφασιστικότητα αντιμετωπίστηκαν. Μέσω του παραρτήματος του ΕΦΕΠΑΕ οι επιχειρήσεις της ΑΜΘ θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στις χρηματοδοτήσεις των προγραμμάτων που έτρεξαν και τα οποία δικαιούνται. Είναι μια τεράστια υπόθεση για τις επιχειρήσεις και μια τεράστια ανάσα για την αγορά και τους εργαζόμενους της περιοχής. Η σημερινή μέρα είναι πολύ σημαντική και το επόμενο διάστημα ανεβάζουμε ταχύτητες και ρυθμούς, ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η ομαλότητα στην αγορά της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».