Σε λειτουργία οι ανακαινισμένες κερκίδες στο στάδιο του ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το έργο με τίτλο «Αποκατάσταση – Ανακαίνιση κερκίδων στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δ.Π.Θ. στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής» το οποίο είχε ως φυσικό αντικείμενο την αποκατάσταση και ανακαίνιση των κερκίδων στο Πανεπιστημιακό Στάδιο του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ) στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής.

Οι κερκίδες είχαν κατασκευαστεί αρχικά το 1995 (μελέτη 1994) και έχουν φέροντα οργανισμό από Οπλισμένο Σκυρόδεμα (ΟΣ). Είναι χωρητικότητας 800 ατόμων περίπου, ενώ έχουν ανακαινιστεί και εξοπλιστεί οι αίθουσες, οι κλειστοί βοηθητικοί χώροι γυμναστικής και των αποδυτηρίων, οι προθάλαμοι και τα λουτρά που στεγάζονται κάτω από τις βαθμίδες των κερκίδων.

Καθώς το κτίριο είχε υποστεί φθορές που το καθιστούσαν ακατάλληλο για χρήση, πραγματοποιήθηκαν Οικοδομικές και Ηλεκτρομηχανολογικές Εργασίες με στόχο την άμεση επανάχρηση του κτιρίου και την συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων. Οι οικοδομικές εργασίες περιέλαβαν την αποκατάσταση των όμορων ακραίων δοκών, τοπική επισκευή πλακών, διαδοκίδων και μεσαίων δοκών, στεγανοποίηση εξωτερικών βαθμίδων συγκροτήματος κερκίδων και ενίσχυση δοκού στα μεσαία πλαίσια των δυο τμημάτων.

Επιπλέον πραγματοποιήθηκε κατασκευή χώρου WC για ΑΜΕΑ, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και γενικότερες εργασίες ανακαίνισης και χρωματισμού των επιφανειών εσωτερικά και εξωτερικά του κτιρίου, καθώς και επιδιορθώσεις κουφωμάτων. Οι ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες συνοψίζονται σε επανακατασκευή του σημείου υδροληψίας εξωτερικά των κερκίδων που περιλαμβάνει τέσσερις (4) βρύσες με νέα επένδυση, αντικατάσταση των λαμπτήρων φωτισμού στα φωτιστικά σώματα των αιθουσών και των WC με νέας τεχνολογίας LED για εξοικονόμηση ενέργειας, εκ νέου φωτισμός περιμετρικά του κτιρίου και στις σκάλες των κερκίδων, αντικατάσταση των φωτιστικών ασφαλείας «EXIT», αντικατάσταση ηλεκτρολογικού εξοπλισμού όπου κρίθηκε απαραίτητο, και εγκατάσταση νέου εξοπλισμού WC.

Η Διοίκηση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης ευχαριστεί τον Καθηγητή του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών κ. Κωνσταντίνο Χαλιορή και την επιστημονική του ομάδα για την σημαντική και καθοριστική βοήθεια τους στην εκπόνηση της μελέτης στατικής επάρκειας.