Πότε αναμένεται να ξεκινήσει η φθινοπωρινή εκπτωτική περίοδος

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η ενδιάμεση, φθινοπωρινή εκπτωτική περίοδος για το 2021, η οποία θα διαρκέσει 2 εβδομάδες. Την πρώτη Κυριακή (7 Νοεμβρίου) από την έναρξη της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους καταναλωτές.

Επίσης, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης, κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.