Επίτιμος δημότης Ορεστιάδας από χθες ο Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης

Για τη μεγάλη προσφορά του Ιδρύματος Ευγενίδου στην εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου, Λεωνίδας Δημητριάδης Ευγενίδης επισκέφθηκε την πόλη της Ορεστιάδα όπου εγκαινίασε χθες Τετάρτη 15 Ιουνίου το 6ο Δημοτικό σχολείο Ν. Ορεστιάδας, που φέρει και το όνομά του «Ευγενίδειο». Το σχολείο έπειτα από δωρεά που έλαβε από το ίδρυμα αναβαθμίστηκε ενεργειακά και τεχνολογικά και πλέον αποτελεί, μία πλήρως ανακαινισμένη σχολική μονάδα.


Ο κ. Ευγενίδης, κατά τα εγκαίνια της σχολικής μονάδας ανέφερε τα εξής:
«Από το 2011, ο διευθυντής του 6ου δημοτικού σχολείου, Γιάννης Δρασιούδης, άνοιξε μία πόρτα και αυτή η πόρτα άνοιξε έναν δρόμο που έχει γίνει λεωφόρος», «η Ορεστιάδα έχει γίνει ένα μέρος της καρδιάς μας και της ψυχής μας. Ίσως η μεγαλύτερη χαρά που μπορεί να έχουμε στο ίδρυμα Ευγενίδου είναι να αισθανόμαστε ότι μπορούμε να έχουμε την τύχη να υποστηρίζουμε τις προσπάθειες των παιδιών, των γονιών και των δασκάλων τους».
Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου αποκάλυψε ότι «το τελευταίο που είχε προσπαθήσει ο Ευγένιος Ευγενίδης πριν φύγει από τη ζωή ήταν να γίνει δημότης στη γενέτειρά του, και δεν το πέτυχε, για γραφειοκρατικούς λόγους. «Θεωρώ τύχη που δίνεται σήμερα αυτή η ευκαιρία και η τιμή, που δεν είναι σε μένα, είναι στον Ευγένιο Ευγενίδη», είπε χαρακτηριστικά. Καταλήγοντας, κάλεσε τα παιδιά, ό,τι κι αν κάνουν στο μέλλον, να μην ξεχάσουν την πατρίδα τους. «Εύχομαι να τα καταφέρετε, να στηρίξετε την πατρίδα σας. Ευχή μας είναι να δημιουργηθούν οι συνθήκες να μείνετε και να μεγαλώσετε εδώ, να μεγαλουργήσετε εδώ. Αλλά και όσοι φύγετε, ποτέ μην ξεχνάτε από πού ξεκινήσατε. Και στο ξεκίνημά σας, μακάρι ένα μικρό κομμάτι να είναι και το σχολείο μας…», α
νέφερε κλείνοντας τον χαιρετισμό του.


Το απόγευμα ο κ. Ευγενίδης ανακηρύχθηκε δημότης της Νέας Ορεστιάδας, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ορεστιάδας.