Πεζοπορική διαδρομή στην Δαδιά με τον ΔΡΟΜΕΑ Θράκης την Κυριακή 27/2

Ο ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ, συνεχίζει τις δράσεις για όλους , με στόχο μια καλύτερη σωματική και ψυχική υγεία, δίνοντας την ευκαιρία για ακόμη μια φορά να βρεθούμε κοντά στην φύση. Επόμενη πεζοπορική μας πρόταση η Δαδιά, την Κυριακή 27/2/2022, θυμίζοντας ότι με αυτήν την διαδρομή ξεκινήσαμε τον Οκτώβριο του 2019.

Η πρωϊνή μας συνάντηση θα γίνει στο Κέντρο του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου στη Δαδιά.

Δαδρομή:

Θα ακολουθήσουμε την κόκκινη διαδρομή ξεκινώντας από το Κέντρο του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου της Δαδιάς, έως την κορυφή της Γκίμπρενας (Δάσος Δαδιάς) στα 474m και θα επιστρέψουμε στο σημείο εκκίνησης ακολουθώντας την μπλέ διαδρομή συνολικού μήκους διαδρομής τα 9km.Στα πρώτα 500μ. συναντάμε το Παρατηρητήριο Δασοπροστασίας με πανοραμική θέα το όμορφο χωριό της Δαδιάς.

Στη συνέχεια ακολουθώντας μια ανηφορική διαδρομή μέσα από Πευκοδάσος φτάνουμε μετά από 3km στο View point όπου θα κάνουμε το επόμενο διάλειμμα μας απολαμβάνοντας την όμορφη θέα. Συνεχίζουμε μέχρι την κορυφή στα 5 km και με υψόμετρο τα 474m όπου θα κάνουμε το μεγάλο μας διάλειμμα έχοντας θέα σε όλη την ευρύτερη περιοχή και προς όλες τις κατευθύνσεις. Μετά ακολουθώντας την μπλέ διαδρομή κατηφορίζουμε περνώντας μέσα από ένα πανέμορφο μονοπάτι με εναλλαγές του τοπίου και της μορφολογίας του εδάφους. Ένα χιλιόμετρο πριν φτάσουμε στο τέλος της διαδρομής μας θα επισκεφθούμε και την σπηλιά με τις νυχτερίδες. Μετά το τέλος της πεζοπορίας μας θα ακολουθήσει προαιρετικό γεύμα σε τοπική ταβέρνα της περιοχής. Θυμίζουμε ότι την ίδια διαδρομή πραγματοποιήσαμε τον Δεκέμβριο του 2019. H διαδρομή είναι ιδανική και για αρχάριους, μιας και είναι μέσης δυσκολίας, 9 χλμ περίπου και χωρίς μεγάλες υψομετρικές διαφορές.

Το πρώτο σκέλος έχει ένα βαθμό δυσκολίας λόγο της ανάβασης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Πεζοπορικής Διαδρομής στη Δαδιά:

8:30 Αναχώρηση από το στάδιο Φώτης Κοσμάς (με λεωφορείο ή ΙΧ)

9.30 Άφιξη στο χώρο στάθμευσης στο Κέντρο του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου στη Δαδιά. Ραντεβού με όλους τους πεζοπόρους της αποστολής. Χρόνος για καφέ

10.15 Εκκίνηση πεζοπορίας.

14:15 Επιστροφή στο σημείο εκκίνησης.

14:30 Φαγητό σε παραδοσιακή ταβέρνα Αναχώρηση για την Αλεξανδρούπολη

Μπορούν να συμμετέχουν και παιδιά από 12 ετών, με αθλητικό επίπεδο και συνοδεία γονέα. Η μετακίνηση θα γίνει με ναυλωμένο λεωφορείο ή με ΙΧ τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο. Το κόστος συμμετοχής ορίζεται :Με ΙΧ η συμμετοχή είναι 6 ευρώ το άτομο και 5 ευρώ το παιδί (10 ευρώ το ζευγάρι ή γονέας και παιδί)Με λεωφορείο 20€ για ενήλικες και 15€ για παιδιά άνω των 12 ετών (με συνοδεία γονέα)Ζευγάρι /γονέας & παιδί 35€ – Ζευγάρι & παιδί 50€(στην τιμή δεν περιλαμβάνεται το φαγητό)

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στην φόρμα:https://docs.google.com/…/1FAIpQLScHYpnSp2C…/viewform…