Παράταση για τον Ιανουάριο η δίκη για τον άδικο χαμό της 37χρονης εγκύου στο ΠΓΝΑ

Τον Ιανουάριο θα συνεχιστεί η δίκη για την υπόθεση Μπακαλάκη που ξεκίνησε εχθές στο δικαστήριο της Αλεξανδρούπολης.

Δικάζονται οι δύο γιατροί και δύο νοσηλεύτριες του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης οι οποίοι εμπλέκονται στο θάνατο της 37χρονης εγκύου και του αγέννητου μωρού της τον Απρίλιο του 2021. Η γυναίκα πέθανε μέσα στο νοσοκομείο από ακατάσχετη αιμορραγία, μαζί με το αγέννητο αγοράκι της, στον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Όπως γνωστοποίησε στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη, ο σύζυγος της άτυχης Δέσποινας, Κώστας Μπακαλάκης, δίνει έναν μεγάλο αγώνα για να δικαιωθεί η μνήμη της.

Καταγγέλλει λάθη και παραλείψεις των γιατρών οι οποίοι δεν φρόντισαν όπως θα πει να σώσουν την σύζυγό του. Η Δέσποινα ήταν 7 μηνών έγκυος όταν εισήχθη στο νοσοκομείο με έντονους πόνους στην περιοχή της κοιλιάς. Στο νοσοκομείο της έκαναν εξετάσεις για ουρολοίμωξη, οι οποίες ήταν αρνητικές. Η 37χρονη δεν μπήκε ποτέ στο χειρουργείο με αποτέλεσμα να φύγει από τη ζωή μόνη, σε ένα απομονωμένο δωμάτιο του νοσοκομείου, χωρίς βοήθεια και χωρίς να προλάβει να αγκαλιάσει το παιδί της.

Συγκεκριμένα σήμερα παραβρέθηκαν και κατέθεσαν στο δικαστήριο ο ιδιώτης γυναικολόγος που παρακολουθούσε την Δέσποινα αλλά και ο Διευθυντής της Κλινικής του ΠΓΝΑ. Να σημειωθεί ότι οι δύο γιατροί τέθηκαν μάρτυρες από την Διεύθυνση Ασφάλειας. 

Να θυμίσουμε ότι κ. Μπακαλάκης έχασε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες την 37χρονη έγκυο στον 7ο μήνα σύζυγό του και τον αγέννητο γιο του, μέσα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Ειδικότερα, παραπέμφθηκαν σε δίκη δυο Ιατροί μια Μαία και μια Νοσηλεύτρια για το θάνατο της Δέσποινας και του μωρού, με τις κατηγορίες να αναφέρουν ότι οι θάνατοι προκλήθηκαν από αμέλεια, και ότι το μοιραίο προκλήθηκε από τις πράξεις και τις παραλείψεις τους, ενεργώντας αντίθετα από ότι όφειλαν σε πολλά πράγματα.

Μάλιστα, η Μαία κατηγορείται και για πλαστογραφία και παραποίηση εγγράφων, με σκοπό να παραπλανηθούν οι διερευνώντες τις ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Τέλος να σημειωθεί ότι για την υπόθεση που συγκλόνισε όλο το πανελλήνιο θα κληθούν να καταθέσουν πάνω από 20 μάρτυρες.