Πανελλήνιες 2023: Ανοίγει η πλατφόρμα για την ενημέρωση στοιχείων των βαθμολογιών

Σήμερα αναμένεται να ανοίξει για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών η πλατφόρμα για την υποβολή των στοιχείων τους, προκειμένου να ενημερωθούν με sms για τις βαθμολογίες Πανελληνίων 2023 και τη σχολή εισαγωγής τους.

Υπενθυμίζουμε πως, οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2023 θα έχουν τη δυνατότητα να καταχωρίσουν – ή να επιβεβαιώσουν – τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων www.smsresults.minedu.gov.gr , προκειμένου να ενημερωθούν με γραπτό μήνυμα sms, για τη βαθμολογία τους καθώς και τη σχολή και το τμήμα εισαγωγής τους.

Ταυτόχρονα, οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν σχετικά με την προθεσμία, μέσα στην οποία θα κληθούν να υποβάλουν τα στοιχεία τους. Η συγκεκριμένη εφαρμογή ξεκίνησε να λειτουργεί το 2021 από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας-ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), που αποτελεί Φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης.

Η δυνατότητα που δίνεται στους υποψηφίους να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα μέσω του κινητού τους τηλεφώνου, αποτελεί ένα επιπλέον εργαλείο για τα παιδιά, καθώς μπορούν επίσης να ενημερωθούν από την εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας results.it.minedu.gov.gr.

Για την εγγραφή τους στην ειδική εφαρμογή, οι υποψήφιοι θα χρειαστούν τα στοιχεία συμμετοχής τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2023.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω εφαρμογή λειτουργεί ανεξάρτητα από εκείνη του υπουργείου, στην οποία οι υποψήφιοι ενημερώνονται για τη βαθμολογία και τα αποτελέσματά τους. Έτσι, οι υποψήφιοι θα μπορούν κανονικά, από τη σελίδα results.it.minedu.gov.gr και πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους χαρακτήρες, να ενημερωθούν αναλυτικά για τη βαθμολογία τους και τη σχολή εισαγωγής τους.

Πότε ανακοινώνονται οι βαθμολογίες
Δεν αποκλείεται, η ανακοίνωση των βαθμολογιών να προηγηθεί των εκλογών της 25ης Ιουνίου. Μοναδική προϋπόθεση για την γνωστοποίηση αυτή, η ολοκλήρωση της εξέτασης των ειδικών μαθημάτων. Ταυτόχρονα, θα ανακοινωθούν και τα σχετικά στατιστικά στοιχεία, όπως και ο ακριβής αριθμός των συμμετεχόντων στις φετινές Πανελλαδικές.