Πανελλήνια Δράση του Σωματείου Εθελοντών του Τοίχου της Καλοσύνης Δράμας σε Αλεξανδρούπολη, Σουφλί και Ορεστιάδα

Το Σωματείο «Ο Τοίχος της Καλοσύνης» Δράμας  διοργανώνει για 4η συνεχόμενη φορά την πρωτότυπη δράση «Από παιδί σε παιδί». Μέχρι και λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς καλούμε όλους τους μαθητές να χαρίσουν την τσάντα, που δεν χρησιμοποιούν πια, σε ένα άλλο παιδί. Καθαρές, φρεσκοπλυμένες, γεμάτες με διάφορα καινούρια σχολικά είδη (τετράδια, μολύβια, χάρακες κτλ.) με σκοπό να διανεμηθούν από τους εθελοντές μας σε μαθητές (όλων των ηλικιών) και φοιτητές, που βρίσκονται σε ανάγκη και διαμένουν σε στέγες φιλοξενίας και λοιπές δομές. Απαραίτητο στοιχείο αυτής της δράσης είναι μέσα στην τσάντα να βάλει το παιδί, που θέλει να τη χαρίσει, ένα μήνυμα αγάπης για το παιδί, που θα την παραλάβει. Τόσο απλά και τόσο ανθρώπινα… «από παιδί σε παιδί» χαρίζουμε παιδικά χαμόγελα! Εκτός από μεταχειρισμένες τσάντες σε καλή κατάσταση οι δωρητές μπορούν να χαρίσουν και καινούριες, ομοίως και λοιπά σχολικά είδη. 

 Η φετινή δράση «Από παιδί σε παιδί IV» θα βρίσκεται σε εξέλιξη καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού έως τις 2 Σεπτεμβρίου 2022 και για πρώτη φορά αποκτά πανελλήνια εμβέλεια, συμπεριλαμβάνοντας περισσότερους από 1.000 μαθητές και φοιτητές, που βρίσκονται σε ανάγκη, σε συνεργασία με συνολικά 20 φορείς στη Δράμα, στην Καβάλα, στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα,  στην Αλεξανδρούπολη, στο Σουφλί, στον Βόλο, στα Ιωάννινα, στη Χίο, στην Καλαμάτα, στο Ρέθυμνο και στην Ρόδο, και πιο συγκεκριμένα:  την Κιβωτό του Κόσμου, το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο, το Ορφανοτροφείο Θηλέων Θεσσαλονίκης «Η Μέλισσα», τις 5 Κοινωνικές Υπηρεσίες του Νομού Δράμας, το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Δράμας, το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Καβάλας, τον Σύλλογο Φίλων ΑΜΕΑ Σουφλίου και Περιφέρειας «Νήμα Ζωής», το ΚΕ.ΚΟ.Π.Α.Π. Δήμου  Σουφλίου, τον Σύλλογο Γονέων & Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Ν. Έβρου “Ο Άγιος Βασίλειος”, το Ορφανοτροφείο Βόλου, τις Κοινωνικές Δομές Δήμου Ρεθύμνης και το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Ρόδος).

 Βρισκόμαστε σε ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να έχουμε συνοδοιπόρους στην εν λόγω δράση και 50 σημεία συλλογής σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, όπου οι συμπολίτες μας μπορούν να παραδώσουν τη δωρεά τους.

Το σημείο συγκέντρωσης στην Ορεστιάδα είναι το Θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ και καλάθι συλλογής θα βρίσκεται και στο 23ο Φεστιβαλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ορεστιάδας 28/8 έως 4/9 στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ορεστιάδας.

Όσοι επιθυμούν να γίνουν κρίκοι σε αυτήν την αλυσίδα αγάπης μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας για να ενημερωθούν σχετικά με τα σημεία συλλογής ανά περιοχή, καθώς και τους τρόπους συμμετοχής από άλλα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού, στα τηλέφωνα του Σωματείου: 6945233637 & 6981322003, όπως επίσης και στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση [email protected], καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο Facebook:  Ο τοίχος της καλοσύνης – Δράμα και στο Instagram: @toixoskalosynhs_drama.

Σας ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον, τη στήριξη και την αγάπη με την οποία αγκαλιάζετε τις δράσεις μας, χαρίζοντας και φέτος μια ευτυχισμένη και ξένοιαστη σχολική χρονιά σε παιδιά, που έχουν πραγματικά ανάγκη!