Ορεστιάδα: Ερωτήματα προς τη δημοτική αρχή θέτει η «Δημοτική Επαναφορά»

Ερωτήματα προς τη δημοτική αρχή θέτει η παράταξη «Δημοτική Επαναφορά» για τον δήμο Ορεστιάδας, με επικεφαλής τον Χρήστο Καζαλτζή, με αφορμή την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας.

Πιο αναλυτικά:

Στα πλαίσια της ανάδειξης προβλημάτων και κακοτεχνιών ή παραλείψεων και ενόψει του αυριανού δημοτικού συμβουλίου, θέτουμε ερωτήματα και προτάσεις στη δημοτική αρχή, ως εξής:

  • Η επικινδυνότητα των δρόμων εντός του αστικού ιστού, έχει χτυπήσει κόκκινο, καθώς οι λακκούβες ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Παράλληλα, όταν τα συνεργεία τις καλύπτουν πρόχειρα με άμμο, αυτή καθιζάνει και τις αναδεικνύει εκ νέου. Η βροχή τις βαθαίνει ακόμα περισσότερο και ο φαύλος κύκλος δεν έχει τελειωμό! Αν σ αυτό προσθέσουμε το ότι σε περιόδους χωρίς βροχοπτώσεις η άμμος «βγαίνει» στο υπόλοιπο οδόστρωμα και δημιουργεί ολισθηρότητα, τότε το μίγμα γίνεται απόλυτα απειλητικό. Έχουν συμβεί ατυχήματα και με βεβαιότητα θα γίνουν κι άλλα. Προτείνουμε το άμεσο κλείσιμο ανά οικοδομικό τετράγωνο μόλις ολοκληρώνεται το κάθε κομμάτι των έργων, αφού σήμερα η τεχνολογία δίνει τη δυνατότητα να «πατηθούν» τα υλικά που γεμίζουν το σκαμμένο τμήμα, χωρίς να περιμένουμε τη φυσική καθίζηση.
  • Ρωτάμε αν το μηχάνημα αποκατάστασης της ασφάλτου, το οποίο κόστισε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, είναι λειτουργικό και αν ναι, για ποιο λόγο δεν εκτελεί τις εργασίες για τις οποίες αποκτήθηκε, προς όφελος των δημοτών;
  • Τα υπολείμματα από την κοπή των δέντρων (κλαδιά και φύλλα), όπως στις Καστανιές, στον κάμπο της Ν. Ορεστιάδας κ.α., δεν έχουν απομακρυνθεί από τα κανάλια απορροής, με αποτέλεσμα να αυξάνει ο κίνδυνος συσσώρευσής τους κάτω από γέφυρες ή στενά σημεία, δυσκολεύοντας τη ροή των βρόχινων υδάτων. Καλό θα ήταν να απομακρυνθούν πριν να έχουμε υπερχειλίσεις και πλημμυρικά φαινόμενα.
  • Πιστεύουμε ότι θα ήταν πρέπον να υπάρχει μια σαφής περιοδικότητα συντήρησης του αγροτικού δικτύου δρόμων, που δεν θα αναλώνεται μόνο στο «ξύσιμό του», αλλά θα στοχεύει και στην τμηματική ανακατασκευή τους. Οι επεμβάσεις μέχρι τώρα γίνονται μόνο όταν υπάρξουν τηλεφωνικές καταγγελίες ή «ανέβουν» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες. Παράλληλα το συνεχές «ξύσιμο», χαμηλώνει το επίπεδο του δρόμου σε σχέση με αυτό των γύρω αγροκτημάτων, δημιουργώντας προβλήματα τεχνικής φύσεως.
  • Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου παλαιότερα, είχε εγκριθεί κονδύλιο για κάποια περιφερειακά γήπεδα ποδοσφαίρου, με στόχο την αποφόρτιση του δημοτικού σταδίου. Με λύπη διαπιστώνουμε ότι στο γήπεδο του Σάκκου δεν υπάρχουν πόρτες και παράθυρα αποδυτηρίων, ούτε και ηλιακός θερμοσίφωνας. Υπάρχει βούληση να φτιαχτούν;