Οι υποψήφιοι βουλευτές Έβρου του ΚΚΕ

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης, η Τ.Ε. Έβρου του ΚΚΕ παρουσίασε τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματος στον Έβρο για τις ερχόμενες εθνικές εκλογές.

Την παρουσίαση έκανε ο Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Έβρου του ΚΚΕ, Σιδέρης Μιχαηλίδης, ο οποίος τόνισε πως «το ψηφοδέλτιο του κόμματος για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές εκφράζει τους ακατάλυτους δεσμούς του ΚΚΕ με την εργατική τάξη, τη νεολαία, τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες, τη μικρομεσαία αγροτιά, τους αγώνες και τις αγωνίες του λαού και της νεολαίας του Έβρου, καθώς στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ βρίσκονται αγωνίστριες κι αγωνιστές ικανοί να μεταφέρουν τις θέσεις του κόμματος, το μαχητικό και ελπιδοφόρο μήνυμά του».

Ο Σιδέρης Μιχαηλίδης επισήμανε ότι «οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ δεν έχουν καμιά σχέση με τη σαπίλα του αστικού πολιτικού συστήματος – και τέτοια υπάρχει μπόλικη – όπως αποδεικνύουν τα διάφορα σκάνδαλα με τους Πάτσηδες και τις Καϊλή, με τις συναλλαγές και τα παζάρια σε βάρος του λαού. Είναι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και πολιτικής ζωής του τόπου».

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στην Εκλογική Περιφέρεια Έβρου είναι:

Δευτεραίος Σάββας

Γεννήθηκε και ζει στην Αλεξανδρούπολη. Από μαθητής οργανώθηκε στην ΚΝΕ και στη συνέχεια σαν σπουδαστής οργανώθηκε στο ΚΚΕ. Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης (ΔΠΘ) στην Ακτινολογία με ειδίκευση στην Παιδιατρική Ακτινολογία. Είναι Διευθυντής του Τμήματος Διαγνωστικής και Επεμβατικής Ακτινολογίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Από το 2002 μέχρι και σήμερα είναι Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αλεξανδρούπολης εκλεγμένος ως επικεφαλής με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, θέση που θα έχει και στις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές. Είναι μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου, εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Πανεπιστημιακής Κίνησης (ΔΗΠΑΚ), Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Θράκης (ΕΙΝΟΚΥΘ), Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ενιαίου Συλλόγου μελών ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής του ΔΠΘ.

Δινδίνη Βαΐα (Βάνα)

Γεννήθηκε το 1991. Έχει καταγωγή από το Ποιμενικό Διδυμοτείχου. Τα πρώτα παιδικά της χρόνια έζησε στη Στουτγάρδη Γερμανίας λόγω απόσπασης των γονέων της ως εκπαιδευτικών σε ελληνικά σχολεία και από το 1997 ζει μόνιμα στην Αλεξανδρούπολη.
Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, όπου και ξεκίνησε την ενεργό πολιτική και συνδικαλιστική της δράση, ενώ συμμετέχει και στο γυναικείο κίνημα ως μέλος του Συλλόγου Γυναικών Αλεξανδρούπολης (μέλος ΟΓΕ).

Από το 2018 ασκεί μάχιμη δικηγορία με έδρα την Αλεξανδρούπολη, όντας μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου. Σήμερα είναι 31 ετών, δικηγόρος Παρ΄ Εφέταις και Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Έχει κάνει σπουδές πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης και είναι κάτοχος πτυχίου αρμονίας.

Κουγιουμτζής Χρήστος

Αγρότης από την Κορνοφωλιά Σουφλίου, 39 χρονών. Είναι παραγωγός, θερμοκηπιούχος με πάγκο στην λαϊκή. Μένει μόνιμα στην Κορνοφωλιά. Έπαιζε ποδόσφαιρο στον Α.Ο. Κορνοφωλιάς και αργότερα στον Έβρο Σουφλίου. Υπήρξε βοηθός προπονητή και προπονητής τερματοφυλάκων στο αντρικό και στο γυναικείο τμήμα ποδοσφαίρου στο Σουφλί.

Μαραγκοζάκη Σωτηρία

Γεννήθηκε το 1964 και μεγάλωσε στον Λουτρό Αλεξανδρούπολης. Σπούδασε στην ανώτερη εκπαίδευση Οικονομία και Διοίκηση. Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στην ΕΡΑ Ορεστιάδας, ΕΡΑ Κομοτηνής, στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Φερών, στην ημερήσια εφημερίδα της Θράκης Η ΓΝΩΜΗ και επί 11 χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση ως υπεύθυνη Γραφείου Τύπου στους Δήμους Τραϊανούπολης και Αλεξανδρούπολης. Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης και του Νομαρχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Έβρου. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Λουτρού και μέλος της συντακτικής ομάδας του λογοτεχνικού περιοδικού Εξώπολις.

Έχει τιμηθεί από την κυβέρνηση του Ναγκόρνο Καραμπάχ για τη συμβολή της στη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας στο πλαίσιο πρωτοβουλίας της εφημερίδας Η ΓΝΩΜΗ (1995), από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης ως εμψυχώτρια – συντονίστρια της Ομάδας Ανάγνωσης Ατόμων με Αναπηρία (1997), από τον Νομαρχιακό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία Έβρου (2013), από τον Σύλλογο Κυριών και Δεσποινίδων Αλεξανδρούπολης (2019). Ως δημοσιογράφος έχει τιμηθεί με το 1ο βραβείο Τύπου για την προβολή του βιβλίου από το Υπουργείο Πολιτισμού και το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (1997). Ως συγγραφέας απέσπασε εύφημη μνεία για το πρώτο της μυθιστόρημα “Ο Ύπατος της Σμύρνης”, εκδόσεις Κέδρος και πανελλήνια βραβεία για τρία διηγήματά της. Το δεύτερο μυθιστόρημα της είναι “Ο κλήρος του αίματος” από τις εκδόσεις Πατάκη.

Ζει στην Αλεξανδρούπολη, είναι μητέρα και γιαγιά και παντρεμένη με τον Αλέξανδρο Χατζηλιάδη.

Παπαδαμάκης Χρήστος

Γεννήθηκε στο Ιλλερτίσεν της Γερμανίας, στην Βαυαρία, από γονείς μετανάστες πρώτης γενιάς. Σε μικρή ηλικία επέστρεψε στην Αλεξανδρούπολη, όπου μεγάλωσε, ζει και εργάζεται μέχρι και σήμερα. Η καταγωγή του, είναι από το Τρίγωνο Έβρου, με τον πατέρα του από το Σπήλαιο και τη μητέρα του από την Πλάτη. Είναι παντρεμένος με δύο παιδιά.

Εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος στις ταχυμεταφορές. Στην διάρκεια του μέχρι στιγμής εργασιακού του βίου, έχει περάσει από πολλούς κλάδους του ιδιωτικού τομέα. Εργάτης σε μεγάλες εταιρίες και σε μικρότερες, στον επισιτισμό, ως οδηγός κ.α. Είναι γραμματέας του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης, Φερών, Σουφλίου “Η Ενότητα”. Επίσης είναι αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Κριτών Στίβου Θράκης.

Φωτιάδης Τριαντάφυλλος

Γεννήθηκε στις Καστανιές του Ν. Έβρου το 1958. Εισήχθη στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ) το 1975 και αποφοίτησε ως Υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού το 1978. Κατά τη διάρκεια της θητείας του υπηρέτησε σε πολεμικό πλοίο επιφανείας, καθώς και σε υπηρεσίες ξηράς ανάλογα με το βαθμό του. Αποστρατεύτηκε το 2008, μετά από 32 χρόνια ευδόκιμης υπηρεσίας, με το βαθμό του Αντιπλοιάρχου σε αποστρατεία. Έκτοτε δραστηριοποιείται με συνέπεια και αγωνιστική δράση, στο χώρο των αποστράτων μέσω της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ). Είναι Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Ένωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ).