Νατάσα Γκαρά: Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις 21 Μαΐου για τις ανάγκες των πολλών και δικαιοσύνη παντού

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που σε λίγες ημέρες θα αποτελέσει, με την ψήφο των πολιτών, οριστικά παρελθόν, αφήνει στη χώρα συντρίμμια. Μια απλή συζήτηση με τους επαγγελματίες, τους εμπόρους, τους μικρομεσαίους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους που ασφυκτιούν, αρκεί για να καταλάβει κανείς το μέγεθος της καταστροφής που έχει συντελεστεί την τελευταία τετραετία. Η ΝΔ αποδείχθηκε επιταχυντής της κρίσης και του κύματος ακριβείας που σαρώνει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, «ντιλάροντας» με συμφέροντα, αφήνοντας ανεξέλεγκτη και επιδοτώντας την αισχροκέρδεια, για να κερδοσκοπούν τα καρτέλ και τα γαλάζια golden boys σε βάρος της κοινωνίας.

Φόρτωσαν, μέσα σε τέσσερα χρόνια, τη χώρα με 50 δις νέο, δημόσιο χρέος. Ανάγκασαν την κοινωνία, την τετραετία 2019-23, να πληρώνει 2,8 δις περισσότερους φόρους κάθε έτος – κατά μέσο όρο – σε σχέση με την τετραετία που κυβέρνησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προεκλογικά υπόσχονταν πως θα μειώσουν, θα ρίξουν τους φόρους. Εξαπάτησαν τους πολίτες. Αύξησαν κατά 40 δις το ιδιωτικό χρέος, καταργώντας, την ίδια στιγμή, κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας και ψηφίζοντας έναν πτωχευτικό που ρευστοποιεί τις περιουσίες των πολιτών, εγκαταλείποντάς τες «βορά» στις ορέξεις των funds και των «Πάτσηδων» που είχαν βουλευτές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχει δεσμευτεί, από τις πρώτες ημέρες της προοδευτικής διακυβέρνησης, σε γενναίες παρεμβάσεις για τη ρύθμιση των χρεών και την προστασία της πρώτης κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης και της αγροτικής γης. Με ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία, με διαγραφή μέρους της βασικής οφειλής για χρέη που δημιουργήθηκαν μετά την πανδημία, και 120 δόσεις για την αποπληρωμή του υπολοίπου.
Με δικαίωμα ένταξης και για όσους απώλεσαν τη ρύθμιση του 2019.


Παράλληλα δεσμευόμαστε για αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για ακίνητα έως 300.000 ευρώ, δεσμευτικό πλαίσιο εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης με υποχρεωτικότητα συμμετοχής του πιστωτή, πλαίσιο κανόνων λειτουργίας των funds που κατέχουν κόκκινα δάνεια, και νομοθέτηση ενός συνολικού σχεδίου αντικατάστασης του πτωχευτικού νόμου της ΝΔ, με μόνιμα μέτρα ρύθμισης χρεών.

Εκτός όμως από την κοινωνία στα χρέη η κυβέρνηση Μητσοτάκη έπνιξε, μέσα σε μία μόλις τετραετία, και τα όνειρα της νέας γενιάς. Καταδικάζοντας τους νέους και τις νέες να ζουν σήμερα στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα. Να δουλεύουν σε εργασιακές γαλέρες με τις απλήρωτες υπερωρίες του «νόμου Χατζηδάκη» και 20.000 μαθητές να μένουν κάθε χρόνο εκτός δημόσιων πανεπιστημίων, με την εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, για να θησαυρίζουν τα ιδιωτικά κολέγια. Με τις νέες και τους νέους να αδυνατούν σήμερα να δημιουργήσουν το δικό τους σπιτικό, τη δική τους οικογένεια. Να αναγκάζονται να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό, για να έχουν ένα καλύτερο μέλλον, «πνιγμένοι» από τον αυταρχισμό και τα αδιέξοδα που έφερε αυτή η κυβέρνηση.

Τέσσερα χρόνια τώρα με τη ΝΔ η αδικία έγινε καθεστώς. Οι εργαζόμενοι και οι νέοι στοχοποιήθηκαν, οι ανισότητες διευρύνθηκαν. Στις 21 Μαΐου, με την ψήφο μας, έχουμε τη δύναμη να βάλουμε ένα τέλος σε αυτόν τον εφιάλτη. Με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανοίγουμε τον δρόμο για την Αλλαγή. Βάζουμε τη νέα γενιά στο προσκήνιο. Για τις ανάγκες των πολλών, για την Ελλάδα που μας αξίζει.


Για δικαιοσύνη παντού.