Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Τυχερό χθες για την αποψίλωση υπηρεσιών και την υποβάθμιση της περιοχής

Π. Καλακίκος, Δήμαρχος Σουφλίου: «Γιατί κάνανε τη Διακομματική, για να βάζουνε λουκέτα;»

Επιτροπή Φορέων: «Η ευγένειά μας έχει εξαντληθεί»

Μαζική ήταν η συμμετοχή των κατοίκων στο Τυχερό την Τετάρτη 14/7, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Επιτροπής Φορέων Τυχερού, προκειμένου να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους σε αποφάσεις κυβερνητικές σχετικά με τη λειτουργία του αγροτικού ιατρείου, αλλά και οργανισμών όπως τα ΕΛΤΑ και η Τράπεζα Πειραιώς.
Κάτοικοι κάθε ηλικίας, από τα μικρότερα παιδιά έως ηλικιωμένοι πολίτες, παρά την αυξημένη θερμοκρασία και τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας, ένωσαν τη φωνή τους κατά των αποφάσεων που παύουν υπηρεσίες στην περιοχή, ειδικά δε όταν ακόμα και η υγειονομική περίθαλψη των κατοίκων απαξιώνεται με την υπολειτουργία και υποβάθμιση του πολυιατρείου Τυχερού και αγροτικών ιατρείων της ευρύτερης περιοχής.
Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι ζητούν συνάντηση με το διοικητή του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του ιατρείου, αφού η απουσία γιατρού δημιουργεί σημαντικά προβλήματα καθημερινότητας.
Είναι επιτακτική ανάγκη, επίσης, η αναστολή της απόφασης διακοπής λειτουργίας της Τράπεζας Πειραιώς στο χωριό, καθώς οι κάτοικοι θα υποχρεούνται να μετακινούνται σε άλλα υποκαταστήματα σε Σουφλί και Φέρες προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους.
Παράλληλα, πάγιο αίτημα αποτελεί και η διατήρηση του καταστήματος των ΕΛΤΑ στην περιοχή.
Η Επιτροπή Φορέων Τυχερού ζητά να συναντηθεί με όλους τους βουλευτές, ώστε να προχωρήσουν από κοινού στις διεκδικήσεις, μία από τις οποίες παραμένει η λειτουργία του στρατοπέδου στον Προβατώνα, αλλά και το πολύ σημαντικό θέμα του αρδευτικού στην περιοχή. Για το συγκεκριμένο, μάλιστα, έγινε ιδιαίτερη αναφορά προσωπικά στον αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς, ο οποίος παραβρέθηκε στη συγκέντρωση και εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον αγώνα των κατοίκων. Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Ο φράχτης δεν είναι επένδυση. Επένδυση είναι η ενίσχυση των υπηρεσιών, για να μένει ο κόσμος εδώ, και να στηρίζει τον πολίτη στην ύπαιθρο. Εμείς είμαστε τοπική αυτοδιοίκηση, δεν είμαστε κυβέρνηση, αλλά ο ενδιάμεσος κρίκος με αυτή. Είμαστε παρόντες σε κάθε σας αγώνα και ενισχύουμε τη φωνή σας. Δεν πρέπει να φύγει καμιά υφιστάμενη υπηρεσία για τον πολίτη από το Τυχερό, αλλά και απ’ όλο τον Έβρο».
Εκτός από τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Δαρούσης, αυτοδιοικητικοί του Δήμου Σουφλίου και εκπρόσωπος της βουλευτή Έβρου Νατάσας Γκαρά. Αίσθηση προκάλεσε η απουσία των κυβερνητικών βουλευτών ή εκπροσώπων τους από την κινητοποίηση.

Φ

Η Ανακοίνωση της Επιτροπής Φορέων Τυχερού
Καλούμε να σταματήσει τώρα ο εμπαιγμός από τους αρμοδίους, θα μας βρουν μπροστά τους. Θεωρούμε απαράδεκτες τις αλλεπάλληλες αποφάσεις:

 1. Απόφαση της διοίκησης των ΕΛΤΑ να υποβαθμίσει τη λειτουργία του τοπικού καταστήματος που πλέον ανοίγει κάθε Τετάρτη και Παρασκευή για 3 ώρες.
 2. Την αιφνίδια απόφαση της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς για άμεσο κλείσιμο του καταστήματος Τυχερού στις 19 Ιουλίου. Να απαντήσει η διοίκηση γιατί ξαφνικά και εμβόλιμα έβαλε στη λίστα το Τυχερό ενώ δεν ήταν στην αρχική της απόφαση.
 3. Την υποβάθμιση του πολυιατρείου Τυχερού και των ιατρείων των οικισμών.
  Οι παραπάνω αποφάσεις δείχνουν μια εχθρική στάση ενάντια στους ακρίτες του Έβρου τους οποίους να θυμίσουμε ότι στα γνωστά γεγονότα όλοι οι κυβερνητικοί μηδενός εξαιρουμένου είχαν επαινέσει και επισημάνει ότι οι κάτοικοι του Έβρου φυλάνε Θερμοπύλες.
  Οφείλουν οι διοικήσεις των παραπάνω οργανισμών να ανακαλέσουν τις αποφάσεις τους.
  Η ευγένειά μας έχει εξαντληθεί!!!
  Καλούμε όλους τους ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ και ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες για την αποτροπή των παραπάνω αποφάσεων.
  Καλούμε όλους τους Εβρίτες στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας την Τετάρτη 14 Ιουλίου στις 10 το πρωί στην κεντρική πλατεία Τυχερού για να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους ότι με τον Έβρο