Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 28ο Πανέβριο Συνέδριο Συλλόγων και Ομάδων Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Έβρου

Η Ένωση Συλλόγων και Ομάδων Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Έβρου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Μεταξάδων και την Τοπική Κοινότητα Μεταξάδων, πραγματοποίησαν την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022 το 28ο Πανέβριο Συνέδριο Συλλόγων και Ομάδων Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Έβρου, που διεξήχθη στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Μεταξάδων Διδυμοτείχου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος Μαρσέλος, η Βουλευτής Έβρου κα Νατάσα Γκαρά, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, ο Πρόεδρος και το Τοπικό Συμβούλιο Μεταξάδων, ο εκπρόσωπος του Διοικητή της XVI Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού, Συνταγματάρχης κ. Ευάγγελος Δρίτσας, ο Αντισυνταγματάρχης κ. Αθανάσιος Δικαλπάκης, Πρόεδροι και εκπρόσωποι Συλλόγων και Ομάδων Εθελοντών Αιμοδοτών του Νομού Έβρου, καθώς και πλήθος κόσμου.

Στο πρώτο μέρος του συνεδρίου έγιναν οι ενημερώσεις για τα νέα επιστημονικά δεδομένα, για τις νέες διαδικασίες της αιμοδοσίας, καθώς και για την προστασία προσωπικών και ευαίσθητων δεδομένων. Οι ομιλητές για τα παραπάνω ήταν οι επαΐοντες, ο Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Παπαδόπουλος, Πρόεδρος Νεφροπαθών Β. Έβρου, ο Ιατρός κ. Γεώργιος Μαρτίνης, Διευθυντής του Κέντρου Αιμοδοσίας Π.Γ. Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και ο Ιατρός κ. Γεώργιος Ζαφειρόπουλος, Γενικός Ιατρός, Επιμελητής Α’.

Επίσης αποδόθηκαν έπαινοι σε εθελοντές αιμοδότες μέλη του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Μεταξάδων που βραβεύτηκαν για την προσφορά τους μέχρι σήμερα, προβάλλοντας έτσι πρότυπα προς μίμηση.

Στο δεύτερο μέρος του συνεδρίου εξελίχθηκε μια εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ των εκπρόσωπων των Συλλόγων και Ομάδων των Εθελοντών Αιμοδοτών, με προβληματισμούς, προτάσεις και στοχεύσεις.

Κλείνοντας πραγματοποιήθηκε η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση και στη συνέχεια διενεργήθηκε η ψηφοφορία, καθώς παρήλθε η τριετής θητεία του Δ.Σ.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων και Ομάδων Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Έβρου αποτελείται από:

  • Φυδανάκη Παναγιώτη
  • Τεκτονίδη Δημήτριο
  • Γκαϊντατζή Αναστασία
  • Κελετζή Βασίλειο
  • Γιαχουντούδη Ευάγγελο

Το τελευταίο μέρος, ως είθισται, ήταν η παράθεση γεύματος σε τοπική ταβέρνα.

Η Ένωση Συλλόγων και Ομάδων Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Έβρου ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση του Συνεδρίου, καθώς και τους προσκεκλημένους για την συμμετοχή τους, αλλά και όλους τους παρευρισκόμενους.

Δώσε Αίμα, Σώζει Ζωές!