Λεπτή – Αμπελάκια – Ποιμενικό Ένας εντελώς ακατάλληλος δρόμος που θέτει σε κίνδυνο καθημερινά τους κατοίκους

Λακκούβες, καθιζήσεις  κακό οδόστρωμα…. μη σου τύχει να περνάς από κει. Ο δρόμος αυτός θα μπορούσε να είναι οπουδήποτε, ένας επαρχιακός δρόμος γεμάτος από τρύπες και κακοτεχνίες εντελώς ακατάλληλος για χρήση και άκρως επικίνδυνος για τους οδηγούς. Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι Λεπτή – Αμπελάκια – Ποιμενικό και χρησιμοποιείται από τους κατοίκους αυτών των χωριών για να μεταβούν στην Ορεστιάδα. Οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν καθημερινά αυτόν τον δρόμο, οι στρατιωτικοί επίσης.

Τα παιδιά των χωριών περνούν καθημερινά από αυτό τον δρόμο για να πανε στα σχολεία τους το πρωί, ενώ όλη την υπόλοιπη μέρα μετακινούνται από και προς την πόλη για τα φροντιστήριά τους και άλλες δραστηριότητες. Ένας εντελώς ακατάλληλος δρόμος  που θέτει σε κίνδυνο καθημερινά τους κατοίκους όλων αυτών των χωριών που κυκλοφορούν και κυρίως τους ηλικιωμένους  που μετακινούνται συχνά για να επισκεφτούν γιατρούς ή το νοσοκομείο Διδυμοτείχου ή το Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας. Τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα το βράδυ  καθώς υπάρχει κ ελλιπής φωτισμός και σήμανση. Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής δεν έχουν εναλλακτική διαδρομή, ούτε άλλη επιλογή για να προστατευτούν, καθώς είναι ο μόνος δρόμος που διαπερνά αυτές τις περιοχές και συνδέει τα χωριά.

Οι κάτοικοι έχουν επισημάνει αρκετές φορές τους κινδύνους, αλλά και το κόστος που επωμίζονται, ωστόσο παρά τις διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις των αρμοδίων για άμεση λύση και επιδιόρθωση  δε γίνεται τίποτα.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία έχει την ευθύνη και αρμοδιότητα για τη συντήρηση κι επισκευή του δρόμου, ας απαντήσει επιτέλους στους κατοίκους των χωριών αυτών, αλλά και συνολικά στους κατοίκους του βορείου Έβρου,  τι σκοπεύει να κάνει με τον συγκεκριμένο δρόμο. Τι σχεδιασμός υπάρχει? Ποιες ενέργειες έκανε για να προστατεύσει τους πολίτες από τους κινδύνους χρήσης ενός ακατάλληλου δρόμου? Πότε θα γίνει επισκευή? Άλλωστε,  δεν μπορεί να υπάρχουν κάτοικοι β κατηγορίας στην Περιφέρεια και κυρίως στον Έβρο. Το ίδιο δικαίωμα στην ασφαλή μετακίνηση έχουμε όλοι οι πολίτες.

 

?
?
?