ΚΚΕ: «Απαράδεκτη η κατάσταση των υποδομών στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σουφλίου- Να βρεθεί ένα κατάλληλο κτίριο για τη στέγαση του»

Το ΚΚΕ με ερώτηση του προς τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αναφέρει την απαράδεκτη κατάσταση των υποδομών του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σουφλίου, ζητώντας να βρεθεί ένα κατάλληλο κτίριο για τη στέγαση του. Την ερώτηση, υπογράφουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης.

Αναλυτικά:

«Η κατάσταση των υποδομών στο κτίριο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Σουφλί εξακολουθεί να είναι απαράδεκτη. Τον Οκτώβρη του 2021 είχε πραγματοποιηθεί επίσκεψη στελεχών του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σουφλίου, στην οποία είχε διαπιστωθεί η απαράδεκτη κατάσταση των υποδομών του Κλιμακίου. Μάλιστα, κατατέθηκε Ερώτηση με αριθμό πρωτοκόλλου 1291/17.11.2021, με αποτέλεσμα μηχανικός του Δήμου Σουφλίου να επισκεφθεί το κτίριο. Ο μηχανικός επιβεβαίωσε τα προβλήματα  που αντιμετωπίζει το κτίριο, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει γίνει η παραμικρή ενέργεια για την αντιμετώπισή τους.

Το κτίριο είναι απαρχαιωμένο και συντηρείται σχεδόν αποκλειστικά με προσπάθειες των υπαλλήλων του Κλιμακίου. Χαρακτηριστικά, στους τοίχους του κτιρίου υπάρχουν ρωγμές και έχουν σημειωθεί καθιζήσεις, καθιστώντας επικίνδυνη την παραμονή των πυροσβεστών στο χώρο, αλλά και των οχημάτων του Κλιμακίου.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:

Την εξεύρεση κατάλληλου κτιρίου για να στεγαστεί το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σουφλίου.

Να σταματήσει οριστικά το απαράδεκτο καθεστώς συντήρησης του απαρχαιωμένου κτιρίου του Κλιμακίου σχεδόν αποκλειστικά από τις προσπάθειες των πυροσβεστών».