Κ.Μητσοτάκης: Εκτός όλων των κλειστών χώρων από τη Δευτέρα οι ανεμβολίαστοι

 Από την επόμενη Δευτέρα όλοι οι ενήλικες ανεμβολίαστοι πολίτες, πέραν της εστίασης, δεν θα εισέρχονται και σε άλλες κλειστές αίθουσες, ανέφερε στο διάγγελμα του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για «πανδημία των ανεμβολίαστων» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αναλυτικά, από την επόμενη Δευτέρα όλοι οι ενήλικες ανεμβολίαστοι πολίτες, δεν θα εισέρχονται και σε άλλες κλειστές αίθουσες (σινεμά, θέατρα, μουσεία ή γυμναστήρια) ούτε και με την επίδειξη τεστ.

Στους χώρους εστίασης θα ισχύει η είσοδος με μοριακό ή rapid test για τους ανεμβολίαστους πολίτες μόνο σε εξωτερικούς χώρους, ενώ στους εσωτερικούς χώρους μπορούν να εισέρχονται μόνοι οι εμβολιασμένοι.

Όσον αφορά τις λειτουργίες στις εκκλησίες, οι πιστοί που δεν θα έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό εργαστηριακό τεστ, όπως ορίζει και η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου.

Επιπλέον, το πιστοποιητικό εισόδου σε κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους άνω των 60 ετών παύει να ισχύει επτά μήνες από την έκδοσή του. Θα δοθεί, δηλαδή, ένας μήνας περιθώριο για τον εμβολιασμό τους με την 3η δόση μετά την πάροδο του εξαμήνου. Και αυτό γιατί τα ιατρικά δεδομένα δείχνουν ότι, με τον καιρό, μειώνεται η άμυνα του εμβολίου.

Αναφορικά με το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα επεκτείνεται το κυλιόμενο ωράριο, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός, ιδίως τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης, αλλά και ο πρόσθετος φόρτος σε συγκεκριμένες ώρες στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Με ειδικές πρόνοιες για εργαζόμενους με παιδιά στο σχολείο.