Ιστορική άνοδος στην Α1 γυναικών για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης στο πινγκ πονγκ

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης εξασφάλισε την άνοδο στην Α1 κατηγορία επιτραπέζιας αντισφαίρισης για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Ο Εθνικός προερχόταν από την 3η θέση στην Α2 και σιγούρεψε την άνοδο το πρωί της Κυριακής μόλις διπλασίασε τις νίκες του. Η ΧΑΝΘ είχε τερματίσει τελευταία στην Α1, αλλά στα μπαράζ τα πήγε τόσο καλά που επικράτησε και στους τρεις αγώνες της με 3-0. Μετά από πολλά χρόνια έπεσε από την Α1 ο ΔΑΟ Ταύρου, ο οποίος έχει γευτεί και πρωταθλήματα Ελλάδας στο κοντινό παρελθόν. Περιορίστηκε στην 3η θέση των μπαράζ, ενώ 4η έμεινε η Αθηνά Μαγκουφάνας και θα είναι και την επόμενη σεζόν στην Α2.  

Η 1η αγωνιστική της έξτρα διαδικασίας έγινε το Σάββατο και όλα κρίθηκαν στις δύο αγωνιστικές της Κυριακής. Οι αγώνες δεν επιφύλαξαν σασπένς όμως, οι ομάδες που θεωρητικά είχαν τον πρώτο λόγο επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά κι έτσι οι δύο πρώτες θέσεις καλύφθηκαν από τη ΧΑΝΘ και τον Εθνικό, που είχαν κάνει και το θετικό ξεκίνημα. Η ΧΑΝΘ πρώτευσε με 6 βαθμούς, η ομάδα του Έβρου ακολούθησε με 5, ο ΔΑΟΤ είχε 4 και η Αθηνά 3.

Καθοριστική ήταν η 2η αγωνιστική. Ο Εθνικός πέτυχε εύκολα τις τρεις επί μέρους νίκες απέναντι στην Αθηνά κι απλά η Φωτεινή Τράκα υπέστη μια ήττα με 3-2 στο τρίτο παιχνίδι από την Κωνσταντίνα Παντερή. Στο άλλο ματς η ΧΑΝΘ δεν είχε δυσκολία κόντρα στον ΔΑΟΤ και με το τελικό 3-0 οριστικοποιήθηκε από τη μια η κάλυψη των δύο προνομιούχων θέσεων από την ίδια και τον Εθνικό κι από την άλλη ο υποβιβασμός του Ταύρου.

Η ΧΑΝΘ με προπονήτρια την Ευτυχία Περρή παρατάχθηκε στην Αθήνα με τις Έλενα Σοφρά, Χρυσή Φωτιάδου, Λεμονιά Γκαϊντατζή και Στέλλα Τζαρίδου. Ο Εθνικός στηρίχτηκε στις Βάνια Ζάνεβα, Κατερίνα Αλεξούδη, Φωτεινή Τράκα και Παναγιώτα Μούρου με την τελευταία να είναι και στην τεχνική καθοδήγηση όλη τη χρονιά.

Τα αποτελέσματα της Κυριακής:

Στη 2η αγωνιστική

Εθνικός Αλεξανδρούπολης-Αθηνά Μαγκουφάνας 3-1

ΔΑΟ Ταύρου-ΧΑΝ Θεσσαλονίκης 0-3

Στην 3η αγωνιστική

ΧΑΝΘ-Εθνικός 3-0

Αθηνά Μαγκουφάνας-ΔΑΟΤ 0-3