Γιορτάζονται και φέτος τα «Βύσσεια 2021» από 24 έως 26 Ιουλίου οι πολιτιστικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Στεφ. Καραθεοδωρή και η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Ο. διοργανώνουν τριήμερο εκδηλώσεων, με αφορμή τον εορτασμό της Ιεράς Μονής Αγίας Σκέπης & Αγίας Παρασκευής Νέας Βύσσας, με τίλτο «Βύσσεια 2021». Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού οι διοργανωτές καλούν τους πολίτες στη Νέα Βύσσα Ν. Ορεστιάδας, στις 24, 25 και 26 Ιουλίου, όπου για άλλη μια χρονιά και με όλα τα απαραίτητα μέτρα και τις αποστάσεις θα εορταστούν τα «Βύσσεια» με πολλές παράλληλες εκδηλώσεις πέραν των θειών λειτουργιών της Αγίας Παρασκευής στο Μοναστήρι και συνεορτασμού του Αγίου Παντελεήμονος και της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο προαύλιο του Μουσείου Καραθεοδωρή και στην Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης Αγίας Παρασκευής.


Την πρώτη ημέρα, σύμφωνα με το πρόγραμμα που περιγράφεται παρακάτω, θα παρουσιαστεί και το βιβλίο του Γιώργου Φαρμακίδη «Γεώργιος Παπά ή Καραγιώργης – Ο γενναίος αγωνιστής του 1821 από το Βοσνοχώριον», που περιγράφει τη ζωή και τη δράση του τοπικού ήρωα της ελληνικής επανάστασης. Ένα βιβλίο που σχεδίασε και εκτύπωσε πρόσφατα η «Χρυσή Εμμανουηλίδου Γραφικές Τέχνες Ε.Ε.».