Για μέτρα κατά της πυρκαγιάς ενημερώθηκαν οι κάτοικοι του Ελαιώνα Μάκρης

Ανοιχτή, ενημερωτική συζήτηση με τους κατοίκους περιοχής Ελαιώνα Μάκρης για ενδεχόμενη πυρκαγιά

Ανοιχτή ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε με κατοίκους της περιοχής Ελαιώνα Μάκρης, στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Μάκρης.

Με πρωτοβουλία του δήμου Αλεξανδρούπολης, οι κάτοικοι ενημερώθηκαν από τους αρμόδιους Πολιτικής Προστασίας του δήμου Αλεξανδρούπολης, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης, την Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης, για τα μέτρα αυτοπροστασίας, τις δράσεις προετοιμασίας για το πώς θα πρέπει να αντιδράσουν σε μια ενδεχόμενη εκδήλωση πυρκαγιάς στην περιοχή.

Ενημερώθηκαν επίσης και για το σχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Αλεξανδρούπολης, για την αντιμετώπιση ενός τέτοιου πιθανού ενδεχομένου, παρουσία του αρμόδιου αντιδημάρχου, Ηλία Δαστερίδη και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Χρήστου Γκουγκουλάκη.

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, άκουσε με πολλή προσοχή και απάντησε στα ερωτήματα των κατοίκων της περιοχής, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης, κ. Άνθιμου.

Επίσης, ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Έβρου, Πασχάλης Χουρτερούδης, αναφέρθηκε στα μέτρα πρόληψης, τον τρόπο αντίδρασης σε ενδεχόμενη πυρκαγιά και τα σχέδια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Τέλος, υπήρξε ενημέρωση, για τον τρόπο πιθανής εκκένωσης της συγκεκριμένης περιοχής, που είναι “προβληματική” διαχρονικά, λόγω της δόμησής της και των πολύ στενών δρόμων της.