eTwinning πρόγραμμα στο ΓΕΛ ΒΥΣΣΑΣ ΕΒΡΟΥ“ Techno-Psycho Effects of Technology”

Το πρόγραμμα αυτό γεννήθηκε κάτω από την Ευρωπαϊκή πλατφόρμα συνεργασίας σχολείων etwinning στην οποία έχουν συνδεθεί πανελλαδικά περίπου 800.000 καθηγητές και αντίστοιχοι μαθητές και σχολεία.

Συνεργάστηκαν 12 σχολεία από 5 διαφορετικές χώρες : Τουρκία, Ελλάδα, Ιταλία , Κροατία και Πορτογαλία. Για τη χώρα μας το συνεργαζόμενο σχολείο είναι το ΓΕΛ ΒΥΣΣΑΣ, το οποίο συμμετείχε με 17 μαθητές από την Α’ και Β’ Λυκείου, υπό της επίβλεψη και καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Αγγλικής Μαργαρίτη Πολυξένης. Σε μία χρονιά με πολλές προκλήσεις όλα τα συνεργαζόμενα σχολεία με αριθμό μαθητών 145, ένωσαν τις δυνάμεις και αντισταθήκαν στις δυσκολίες με τη δημιουργικότητά τους και την άριστη συνεργασία τους , συνεργασία που εξελίχτηκε σε μια δυνατή φιλία!

Επιπλέον, μαθητές και καθηγητές με τη χρήση καινοτόμων διαδικτυακών εργαλείων εργάστηκαν συνεργατικά σε International Teams, και αφότου έκαναν έρευνα για τις επιπτώσεις της τεχνολογίας και των social media=μέσα κοινωνικής δικτύωσης στους εφήβους (nomophobia, phubbing, social isolation) αντιπρότειναν detox activities= δραστηριότητες μείωσης της χρήσης τεχνολογίας στην καθημερινότητά τους. Βίντεο, εικόνες αφίσες, δημοσκοπήσεις διαδικτυακές συναντήσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων παρουσίασαν τους τόπους τους , τα σχολεία τους, δημιουργήσαν παιχνίδια (kahoot, nearpod) και μάθανε διασκεδάζοντας.

Τη μέρα του Ασφαλούς διαδικτύου οργανώθηκε διαδικτυακή συνάντηση με παρουσιάσεις, παιχνίδια, και μια επίσης συνεργατική εργασία .Δημιουργήθηκαν animations με θέμα το ‘media disinformation’. ‘Eνα όμορφο ταξίδι με πολλές όμορφες στιγμές, με στιγμές κούρασης, αλλά το αποτέλεσμα δικαίωσε τον κόπο όλων