Έρχεταιτο 1ο δωρεάν σεμινάριο θεάτρου

Η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου διοργανώνει για 1η φορά δωρεάν σεμινάριο θεάτρου! Ο πολιτισμός περιλαμβάνει και την τέχνη του θεάτρου, μία τέχνη που απαιτεί εγρήγορση, οξυδέρκεια, δυναμική και μεράκι.

Για 1η φορά θα επισκεφτεί την πόλη της Αλεξανδρούπολης ένας νεαρός ηθοποιός σκηνοθέτης και θεατρικός συγγραφέας ο οποίος έχει κατακτήσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων στην Κομοτηνή αλλά και στην Αθήνα! Ο λόγος γίνεται για τον Ιωακείμ Ιωακειμίδη ο οποίος παρουσίασε στο κοινό της Κομοτηνής την πρώτη του παράσταση σε ηλικία 14 ετών και από τότε οι παραστάσεις του έχουν γίνει θεσμός!

Κορυφαίες μιμήσεις για τις οποίες θα μας μιλήσει εξονυχιστικά ο καλεσμένος ηθοποιός-σκηνοθέτης είναι η Αγγελική Νικολούλη, η Ζωζώ Σαπουντζάκη, Μελίνα Μερκούρη και Άντζελα Δημητρίου.

Η ΕΠΟΦΕ σας καλεί στο 1ο δωρεάν σεμινάριο με τίτλο “Η τέχνη της μίμησης” που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Σεπτεμβρίου 2022, στην αίθουσα “ΑΡΜΟΝΙΑ” στο Νομαρχείο, στην Αλεξανδρούπολη και ώρα 19:00 με 21:00. 

Η ποιότητα ενός θεατρικού έργου είναι η ποιότητα των ιδεών του… Ο Ιωακείμ από μικρός αγαπούσε το θέατρο, σε αυτό έβρισκε και βρίσκει τον τρόπο για να αντιμετωπίζει τον κόσμο, πλέον έχει επικεντρωθεί στον τομέα της μίμησης!

Προσωπικό σημείωμα του σκηνοθέτη-ηθοποιού:

“Είμαι ο Ιωακείμ Ιωακειμίδης, ηθοποιός σκηνοθέτης και θεατρικός συγγραφέας.
Τι είναι η μίμηση; Πως γίνεται μια μεταμφίεση; Τι είναι το one man show και ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες του;

Στο σεμινάριο αυτό θα μιλήσουμε για την ιδιαίτερη τέχνη της μίμησης, της μεταμφίεσης και της προσέγγισης ενός ρόλου. Απο την εξωτερική του εμφάνιση και τα χαρακτηριστικά του, μέχρι τον βηματισμό του και τον τρόπο που μιλάει. Γιατί οι γυναικείοι ρολόι έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον από πλευράς μεταμφίεσης; Ποιες οι δυσκολίες ενός άνδρα να “βρει” τις γυναικείες περσόνες που θα υποδυθεί και ποιος ο τρόπος προσέγγισης ενός ρόλου; Ποιες τέχνες συνδυάζει το one man show και ποσο εύκολο είναι τελικά να υλοποιηθεί μια τέτοια παραγωγή; Γιατι είναι τόσο ιδιαίτερο αυτο το είδος και γιατί δεν γίνεται από πολλους;

Αυτά και πολλά άλλα θα συζητήσουμε σε αυτό το τόσο ιδιαίτερο και πρωτότυπο σεμινάριο, πάνω στην τέχνη της μίμησης, της μεταμφίεσης και της μαγείας αυτών”.

Μέσα από το θέατρο πλουτίζουμε τους εαυτούς μας, το κοινό που παρακολουθεί τους ηθοποιούς κι εμείς μαζί οι θεατές βοηθούμε ώστε να δημιουργηθεί ένας πλατύς, ψυχικά πλούσιος και ακέραιος πολιτισμός στον τόπο μας. Όσοι αγαπάτε την Λογοτεχνία, την Ποίηση, τη Ζωγραφική, τη Γλυπτική, το Χορό, τον Κινηματογράφο, το Τραγούδι, αυτό το σεμινάριο σας ενδιαφέρει καθώς το θέατρο αποτελεί την βάση όλων των τεχνών του θεάματος, αφού εμπεριέχει δυνητικά όλες τις παραπάνω τέχνες!

Διάρκεια σεμιναρίου: 2 ώρες (χωρίς διάλειμμα)
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου [Ε.ΠΟ.Φ.Ε.]

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

α