Επιστολή – αίτημα της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Έβρου για τη διεξαγωγή εξετάσεων των Συνοριακών Φυλάκων στην Αλεξανδρούπολη

Με επιστολή της προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Έβρου, ζητά τη διεξαγωγή των εξετάσεων για την πρόσληψη των 250 νέων συνοριοφυλάκων, να πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

“Κύριε Υπουργέ, Η ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης των 250 Συνοριακών Φυλάκων στην Π.Ε. Έβρου, η οποία αποτέλεσε πάγιο αίτημα της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Ν.Έβρου, οδεύει στο τελικό της στάδιο. Στα πλαίσια λοιπόν της προσπάθειας θωράκισης των χερσαίων συνόρων της χώρας μας και με γνώμονα το συμφέρον των υποψηφίων συναδέλφων και των οικείων τους, αιτούμαστε η υλοποίηση του τελευταίου σταδίου της προκήρυξης των συνοριοφυλάκων, να πραγματοποιηθεί στις αθλητικές εγκαταστάσεις του σταδίου « Φώτης Κοσμάς» στην Αλεξανδρούπολη, την έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

Ο Δήμος της Αλεξανδρούπολης διαθέτει τις αναγκαίες υποδομές, έτσι ώστε να διεξαχθούν χωρίς προβλήματα οι ψυχοτεχνικές, υγειονομικές και αθλητικές εξετάσεις των συμμετεχόντων της προκήρυξης, άλλωστε υπάρχει η προηγούμενη εμπειρία της ανάληψης των εν λόγω εξετάσεων το 2020 που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία για πρώτη φορά εκτός Αθηνών, Μία θετική απόφαση θα διευκόλυνε αρκετά τους υποψηφίους και τους οικείους τους, περιορίζοντας τις άσκοπες μετακινήσεις εν μέσω της επιδημίας και μειώνοντας το οικονομικό κόστος αυτών καθώς η συντριπτική πλειοψηφία, περίπου το 90%, εξ’ αυτών διαμένει στον Έβρο.

Με κριτήριο την αγαστή συνεργασία μας όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα της έντονης μεταναστευτικής κρίσης στον Έβρο καθώς και την προηγούμενη ικανοποίηση σχετικού αιτήματος το 2020 από την πλευρά του Υπουργείου μας, ευελπιστούμε ότι, για μια ακόμη φορά, τόσο εσείς όσο και κάθε αρμόδιος φορέας θα προχωρήσει στην πραγματοποίηση της παραπάνω πρωτοβουλίας, ως έμπρακτη στήριξη της Πολιτείας στην τοπική κοινωνία της ακριτικής περιοχής, που σηκώνει το βάρος της αντιμετώπισης του μεταναστευτικού προβλήματος. Ευελπιστούμε, ότι η Κυβέρνηση θα βοηθήσει πραγματικά τον ακριτικό Έβρο που το έχει τόσο ανάγκη”.