Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. ΑΜΘ: «Ναι στον εμβολιασμό, όχι στην υποχρεωτικότητα»

Μετά από έντονη διαμαρτυρία των αστυνομικών η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προέβει σε ανακοίνωση και παίρνει θέση αναφορικά με το ζήτημα της επέκτασης της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού στα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Ο εμβολιασμός τούτη τη περίοδο αποτελεί το κύριο προληπτικό όπλο που διαθέτει η Επιστήμη κατά της πανδημίας. Μολονότι η πλειοψηφία των συναδέλφων μας έχει ήδη πραγματοποιήσει τον εμβολιασμό, γίνεται σεβαστή και η βούληση των υπολοίπων, που για προσωπικούς διαφορετικούς λόγους δεν έχουν εμβολιαστεί» λέει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. ΑΜΘ δείχνοντας σεβασμό στην επιλογή του κάθε αστυνομικού να επιλέξει αν θέλει να εμβολιαστεί ή όχι.

Επιπλέον, έγινε αναφορά στον διαχωρισμό των αστυνομικών, από την Υπηρεσία τους, σε εμβολιασμένους και μη, ένας διαχωρισμός που δε βοηθάει λειτουργικά και θα οδηγήσει σε σοβαρές υπηρεσιακές δυσαρέσκειες, διχασμό εντός του Σώματος και θα στερήσει από τη μάχιμη αστυνόμευση σημαντικό αριθμό αστυνομικών.

Η Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. ΑΜΘ ξεκαθαρίζει τη θέση της και αναφέρει τα παρακάτω:

α) Ναι στο εμβόλιο, όχι όμως στην υποχρεωτικότητα του,

β) Όχι στα τιμωρητικά μέτρα όπως αυτά της αναστολής εργασίας (που ξεκίνησαν σε άλλους κλάδους), γιατί δεν περισσεύει κανείς,

γ) Ενίσχυση της προσπάθειας για επιστημονική ενημέρωση αναφορικά με τα οφέλη του εμβολιασμού και τα μέτρα προφύλαξης από τον κορονοϊό,

δ) Μη διαχωρισμός των αστυνομικών σε κατηγορίες με αποκλειστικό κριτήριο τον εμβολιασμό τους,

ε) Απαλλαγή από την καταβολή δαπάνης διενέργειας διαγνωστικών τεστ στην οποία υποβάλλονται οι μη εμβολιασμένοι αστυνομικοί, προκειμένου να εκτελέσουν διατεταγμένη υπηρεσία.

Επί τη ευκαιρία, καλούμε την θεσμική παρέμβαση της Ομοσπονδίας ΠΟΑΞΙΑ στη ηγεσία του Σώματος, προκειμένου υποστηριχτούν – προωθηθούν οι θέσεις μας σε κεντρικό επίπεδο».