Ένοχοι δύο γιατροί για το θάνατο της Δέσποινας και του αγέννητου παιδιού της

Ολοκληρώθηκε η δίκη της 37χρονης Δέσποινας Καραγεωργίου, η οποία βρήκε τραγικό θάνατο αβοήθητη από ρήξη μήτρας στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης στις 15 Απριλίου του 2021 καθώς και του εμβρύου που κυοφορούσε.

Κατηγορούμενες στην υπόθεση, μετά από σχετικές αγωγές που είχαν καταθέσει ο σύζυγος της άτυχης Δέσποινας, Κώστας Μπακαλάκης και οι συγγενείς της, ήταν οι δύο γιατροί της βάρδιας, μια μαια και μια νοσοκόμα που επίσης είχαν βάρδια το μοιραίο βράδυ.

Το δικαστήριο έκρινε εν τέλει αθώα την νοσοκόμα, αθώα την μαία ως προς την ανθρωποκτονία αλλά ενοχή ως προς τη νοθευση εγγράφων σχετικών με τις υπηρεσίες της μοιραίας νύχτας και ενοχές τις δύο γιατρούς.

Συγκεκριμένα:
Η πρώτη κατηγορούμενη, ειδική γιατρός, υπεύθυνη βάρδιας, κρίθηκε ένοχη με ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή, για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Η δεύτερη ειδικευόμενη γιατρός, ένοχη με φυλάκιση δύο ετών με τριετή αναστολή, για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Η τρίτη, μαία, φυλάκιση 8 μηνών με τριετή αναστολή, η οποία κρίθηκε αθώα για ανθρωποκτονία από αμέλεια αλλά ένοχη για νόθευση εγγράφου

Η τέταρτη, βοηθός νοσηλεύτριας, κρίθηκε αθώα

Αναγνωρίστηκαν σε όλες ελαφρυντικό πρότερου έντιμου βίου. Οι καταδικασθεισες έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης, εν τούτοις ακόμη και αυτή η πρωτόδικη απόφαση συνιστά κάποιου είδους δικαίωση για την οικογένεια της άτυχης Δέσποινας που ήταν έγκυος στον 7ο μηνα.