Έκθεση αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την 1η έκδοση της Κομμουνιστικής Επιθεώρησης στην Αλεξανδρούπολη

Οι Τομεακές Οργανώσεις Έβρου του ΚΚΕ  και της ΚΝΕ σας προσκαλούν σε έκθεση αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την 1η έκδοση της Κομμουνιστικής Επιθεώρησης.

Η έκθεση θα διεξαχθεί το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022 από τις 10:00 έως τις 14:00, στο Επιμελητήριο Έβρου (Λ. Δημοκρατίας 307, 3ος όροφος – είσοδος στη στοά).

Στο χώρο θα γίνονται οργανωμένες ξεναγήσεις – συζητήσεις ανά μισή ώρα.

(θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφάλειας για την COVID-19).

Η Κομμουνιστική Επιθεώρηση (ΚΟΜΕΠ) είναι περιοδική έκδοση και αποτελεί θεωρητικό και πολιτικό όργανο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Το 1ο τεύχος της Κομμουνιστικής Επιθεώρησης (ΚΟΜΕΠ) κυκλοφόρησε το Γενάρη του 1921. Η έκδοση της ΚΟΜΕΠ ως οργάνου της ιδεολογικής πάλης καθορίστηκε από την ιστορική πορεία του ΚΚΕ. Διώξεις, παρανομία, σκληρή πάλη με την αστική ιδεολογία και διαπάλη με τον αναθεωρητισμό και τον οπορτουνισμό σημαδεύουν την πορεία της. Η έκδοσή της αναμετρήθηκε με αντικειμενικές δυσκολίες στο συσχετισμό δυνάμεων και υποκειμενικές αδυναμίες του κόμματος.

Μέσα από τις σελίδες της παρακολουθούμε την πορεία της ταξικής πάλης στην Ελλάδα και παγκόσμια, τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις, κρίσιμες θεωρητικές επεξεργασίες του ΚΚΕ.