Δώρο εξ΄ουρανού: Ξεκίνησε να βρέχει στη Δαδιά

Βροχερή Δευτέρα ξημέρωσε για τη Δαδιά του Δήμου Σουφλίου, προκαλώντας ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή στο Εθνικό Πάρκο στο δάσος της Δαδιάς. Και ενώ τα εναέρια μέσα δεν μπορούσαν να σηκωθούν, με το πρώτο φως της μέρας, λόγω καιρού, ξαφνικά οι ουρανοί άνοιξαν και στην περιοχή άρχισε να βρέχει!

Η βροχή είναι μάλλον απαραίτητη για την ύφεση του φαινομένου υπό την προϋπόθεση φυσικά ότι θα έχει μια σχετική διάρκεια και ένταση.

Και σε ακόμη μια θετική εξέλιξη, λίγο μετά τις 09:00 το συντονιστικό ελικόπτερο έδωσε «πράσινο φως» για να αρχίσουν να επιχειρούν και τα εναέρια μέσα, ένα ελικόπτερο Mi8 και 2 τράκτορες.

Η μάχη με τις φλόγες ήταν ολονύκτια καθώς η φωτιά υπερπηδήσε μια από τις μεγάλες αντιπυρικές ζώνες και απείλησε τον οικισμό της Δαδιάς ενώ εξ αυτού του λόγου επανεκδόθηκε χθες προειδοποίηση εκκένωσης του οικισμού – αν και ελάχιστοι συμμορφώθηκαν με αυτήν (πέρα από άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες).

Στην περιοχή εξακολουθεί να βρίσκεται ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης που από χθες έφτασε στον Έβρο συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά.