Χειριστής γερανοφόρου τραυματίστηκε από καλώδια υψηλής τάσης στην Αλεξανδρούπολη

  • Νοσηλεύεται στην εντατική – Μακρόχρονη προβλέπεται η νοσηλεία του στη Θεσσαλονίκη

Μάχη με το χρόνο δίνουν οι γιατροί για να κρατηθεί στη ζωή ο 48χρονος οδηγός γερανοφόρου, που έπαθε το μεσημέρι του Σαββάτου 29 Απριλίου υπέστη ηλεκτροπληξία στην Αλεξανδρούπολη, όταν το όχημα που οδηγούσε έπεσε σε καλώδια υψηλής τάσης.

Μάλιστα, το σοβαρό εργατικό ατύχημα προκάλεσε πυρκαγιά και μπλακ άουτ στην πόλη, ενώ ο 48χρονος οδηγός, αρχικά, διασωληνώθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και στη συνέχεια μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, ο οδηγός του γερανοφόρου οχήματος μεταφέρθηκε αρχικά στην εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, επειδή υπέστη ηλεκτροπληξία από ρεύμα υψηλής τάσης, περίπου στις 14:00 το μεσημέρι του Σαββάτου 29 Απριλίου. Ωστόσο η κατάσταση της υγείας έκαναν τους θεράποντες γιατρούς να αποφασίσουν ότι πρέπει να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου υπάρχει καλύτερος εξοπλισμός.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το περιστατικό δημιούργησε μπλακ άουτ στη μισή σχεδόν πόλη, προκαλώντας εκατοντάδες εγκλωβισμούς ανθρώπων σε ασανσέρ.

Ειδικότερα, ο 48χρονος χειριστής γερανοφόρου οχήματος βαρέου τύπου, στις 2 το μεσημέρι και ενώ εργαζόταν στην κατασκευή FSRU στην περιοχή Απαλού Αλεξανδρούπολης κάνοντας όπισθεν το μηχάνημα, χτύπησε σε ηλεκτροφόρα καλώδια υψηλής τάσης με αποτέλεσμα ο ίδιος να υποστεί ηλεκτροπληξία.

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως οι συνάδελφοι του οι οποίοι τον απεγκλώβισαν χωρίς τις αισθήσεις του. Από εκεί τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τον μετέφερε στο ΠΓΝΑ. Αμέσως μετα ξέσπασε πυρκαγιά η οποία κατέκαψε ολοσχερώς το μηχάνημα γνωστής εταιρείας γερανοφόρων στην περιοχή. Στο σημείο επιχειρησαν για την κατάσβεση τρία οχήματα της ΠΥ σύσσωμη η διοίκηση και 6 άνδρες.