«Είναι στο Χέρι μας»: ”Προσπαθούν να μας πείσουν ότι δε θα αυξηθεί η χωρητικότητα των δομών στο Φυλάκιο, ενώ τα γεγονότα δείχνουν το αντίθετο”

Σε ανακοίνωση προχώρησε η Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών «Είναι στο Χέρι μας» μετά τις νέες ανακοινώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για την επέκταση του ΚΥΤ και του ΠΡΟΚΕΚΑ στο Φυλάκιο Έβρου. «Προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν πρόκειται να αυξηθεί η χωρητικότητα των δομών στο Φυλάκιο, ενώ τα γεγονότα και οι αριθμοί φανερώνουν το ακριβώς αντίθετο» αναφέρει χαρακτηριστικά η Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών του Δήμου Ορεστιάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ίσως δεν έχει ξαναϋπάρξει τέτοια συντονισμένη προσπάθεια να υποτιμηθεί η νοημοσύνη των πολιτών του Δήμου Ορεστιάδας. Σε αγαστή σύμπνοια, η κυβέρνηση με τους τοπικούς βουλευτές της, ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης και μερίδα τοπικών μέσων ενημέρωσης του Έβρου, προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν πρόκειται να αυξηθεί η χωρητικότητα των δομών στο Φυλάκιο, ενώ τα γεγονότα και οι αριθμοί φανερώνουν το ακριβώς αντίθετο. Από εκεί και πέρα, ως Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών «Είναι στο Χέρι μας», θεωρούμε ότι πλέον και οι πολίτες του Δήμου Ορεστιάδας θα φέρουν κι αυτοί μέρος της ευθύνης της επέκτασης του ΚΥΤ και του ΠΡΟΚΕΚΑ, εφόσον επιλέξουν να «αφεθούν» στο βολικό κυβερνητικό αφήγημα που εξωραΐζει την απαράδεκτη αυτή μεθόδευση και που έχει ως μοναδικό σκοπό να χαϊδέψει τα αυτιά των δημοτών.