Αρχίζει η “Εβδομάδα Εξωστρέφειας 2021” από το Επιμελητήριο Έβρου

Στο πλαίσιο του εορτασμού της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την έναρξη της λειτουργίας του, το Επιμελητήριο Έβρου διοργανώνει την Εβδομάδα Εξωστρέφειας 2021 – αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 26 Ιουλίου, με τη συνεργασία των δήμων και των κατά τόπους εμπορικών συλλόγων και επαγγελματικών ενώσεων.

Παρουσιάζοντας το σκεπτικό και τη στόχευση της «Εβδομάδας Εξωστρέφειας», ο πρόεδρος του Επιμελητήριου, Χριστόδουλος Τοψίδης, δήλωσε στη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου ότι η διοίκηση του Επιμελητηρίου Έβρου, αποφάσισε την εν λόγω δράση σκεπτόμενη την αναγκαιότητα προσαρμογής στα νέα δεδομένα, στις νέες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία και δημιουργίας ενός θετικού κλίματος. «Δεν έχουμε διοργανώσει εδώ και δύο χρόνια λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων του Covid 19, την «Alexpo», την έκθεση στην οποία συμμετείχε όλη η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου… Στο πλαίσιο αυτό είπαμε ότι το Επιμελητήριο Έβρου δεν πρέπει ν’ αφήσει άλλη μία χρονιά να πάει χαμένη. Πρέπει να δώσουμε μία νότα αισιοδοξίας, μία νότα γνωριμίας των προϊόντων αυτών που δημιουργήθηκαν και μέσα στην κρίση, γιατί μην ξεχνάτε ότι η κρίση δίνει ευκαιρίες, δημιουργήθηκαν και κάποιες καινούριες επιχειρήσεις στις οποίες πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα να προβάλλουν τα προϊόντα τους», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Εξωστρέφειας μία κινητή έκθεση προϊόντων που παράγονται στον Έβρο θα ταξιδέψει σε όλες τις πρωτεύουσες των Δήμων με το εξής πρόγραμμα:

Δευτέρα 26/07- Ορεστιάδα
Τρίτη 27/7 – Διδυμότειχο
Τετάρτη 28/7 – Σουφλί
Πέμπτη 29/7 – Αλεξανδρούπολη
Σάββατο 31/07 – Σαμοθράκη (Καμαριώτισσα)

Στην Έκθεση θα λειτουργεί Εκθετήριο (στο οποίο η επίσκεψη θα είναι άνευ εισιτηρίου), αλλά και πωλητήριο στελεχωμένο από τοπικούς παραγωγούς/οικοτέχνες του Νομού.

«Σ’ αυτή την Εβδομάδα Εξωστρέφειας, τα προϊόντα που θα συλλέξουμε θα τα παρουσιάσουμε στους πολίτες, στους καταναλωτές μας στην Π.Ε. Έβρου. Στη συνέχεια θα ταξιδέψουν και στη ΔΕΘ, στο περίπτερο του Επιμελητηρίου, όπου πιθανόν θα γίνουν κάποιες εμπορικές συμφωνίες ή θ’ αναζητηθούν τα προϊόντα αυτά από μεγάλες αλυσίδες… Περισσότερο είναι για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, γιατί οι μεγάλες έχουν βρει τα βήματά τους, έχουν μπει στα ράφια. Οι μικρές επιχειρήσεις είναι που δεν έχουν τη δυνατότητα, αυτή τη χρονική στιγμή με τη δύσκολη οικονομική περίοδο να χρηματοδοτήσουν όλες αυτές τις εκθέσεις», σημειώνει ο κ. Τοψίδης.

Στόχος της διοργάνωσης είναι η γνωριμία των παραγωγών μεταξύ τους, η παρουσίαση σε όλους τους Εβρίτες/ισσες των παραγόμενων προϊόντων του νομού, αλλά και μία τόνωση της επιχειρηματικής κίνησης και δραστηριότητας, η οποία λόγω των υγειονομικών συνθηκών έχει μπει σε μία διαδικασία ύφεσης.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, διευκρινίζει ότι η συμμετοχή όλων των μελών του Επιμελητηρίου στις συγκεκριμένες διοργανώσεις είναι δωρεάν και καλεί όλους όσοι θέλουν να προβάλουν τα προϊόντα τους να επικοινωνήσουν με το Επιμελητήριο το αργότερο έως και τη Δευτέρα.

«Μπορεί κάποιος που παράγει προϊόντα στην Αλεξανδρούπολη να έρθει στην Ορεστιάδα στις 26 του μηνός για να τα πουλήσει… Στην ουσία δηλαδή γίνεται μία διαδραστικότητα μέσα στην ίδια την Π.Ε. Έβρου. Να γνωρίσει το βόρειο κομμάτι με το νότιο τι παράγει, τι υπάρχει στα ράφια, στην αγορά, τι μπορεί να βρει μ’ ένα τηλέφωνο ή στο ίντερνετ. Είναι οι νέοι κανόνες που έχει επιβάλει και η πανδημία αλλά και η εξέλιξη της ζωής μας μετά από κάθε τέτοια μεταβατική περίοδο. Επάνω σ’ αυτά εμείς έχουμε την υποχρέωση ως φορέας και να χτίσουμε και να εργαστούμε.

Μ’ αυτό τον άξονα, αυτή τη στόχευση θα συνεχίσουν και οι επόμενες εκδηλώσεις, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα… σεβόμενοι πάντοτε την κρίση της υγείας, την πανδημία και τα υγειονομικά πρωτόκολλα», καταλήγει ο κ. Τοψίδης.

«Είπαμε ότι το Επιμελητήριο Έβρου δεν πρέπει να αφήσει άλλη χρονιά να πάει χαμένη, πρέπει να δώσουμε μία νότα αισιοδοξίας, μία ευκαιρία γνωριμίας των προϊόντων αυτών – ακόμη και ορισμένων που δημιουργήθηκαν  μέσα στην κρίση», σχολίασε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης, καλώντας όλους και όλες τους Εβρίτες και τις Εβρίτισσες να στηρίξουν την διοργάνωση, αλλά και προτρέποντας τους επιχειρηματίες, παραγωγούς και οικοτέχνες να συμμετάσχουν, δεδομένου μάλιστα και του γεγονότος ότι η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Επιπλέον, το Εκθετήριο των προϊόντων θα ταξιδέψει τον Σεπτέμβριο και στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στο περίπτερο που θα διαθέτει εκεί το Επιμελητήριο Έβρου.

Σε όλες τις πόλεις, το Εκθετήριο – πωλητήριο θα είναι επισκέψιμο για το κοινό στο διάστημα 21.00-00.00

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα τηρούνται όλα τα ισχύοντα μέτρα ανακοπής της διάδοσης του κορωνοϊού.