Απεβίωσε ο πρώην δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Τάσος Σουλακάκης

Έφυγε από τη ζωή, το βράδυ του Σαββάτου 8 Απριλίου, ο εμβληματικός Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Αναστάσιος Σουλακάκης πλήρης ημερών, σε ηλικία 92 ετών.

Ο κ. Σουλακάκης ήταν ο Δήμαρχος της χρυσής εποχής για την πόλη της Αλεξανδρούπολης την δεκαετία του 80 που μαζί με τους συνεργάτες τους έγραψαν ιστορία στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Συγκεκριμένα, διετέλεσε 12 χρόνια δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης και επί των ημερών του κατασκευάστηκαν μεγάλα έργα υποδομής στην ύδρευση, την αποχέτευση, στην οδοποιία, σχολικά κτήρια, στον πολιτισμό, στην αποκομιδή των απορριμμάτων, στο βιολογικό καθαρισμό, στον πολεοδομικό σχεδιασμό.

Πιο αναλυτικά, η παράταξη του Τάσου Σουλακάκη δημιουργήθηκε το 1978 με τη συμμετοχή πολιτών από όλα τα κόμματα. Για πρώτη και μοναδική φορά βρέθηκαν στην ίδια δημοτική παράταξη το ΚΚΕ, το ΚΚΕ εσωτερικού, η ΕΔΑ, το ΠΑΣΟΚ, το Κέντρο και αυτή η ενότητα δε θα μπορούσε να μη φέρει αυτά τα θαυμαστά αποτελέσματα.

Η ΔΕΥΑΑ, η ΔΕΠΕΑ, η ΕΠΑΔΑ, η τουριστική επιχείρηση του Κάμπινγκ, η επιχείρηση των Λουτρών Τραϊανούπολης, άνθισαν επί των ημερών του. Μάλιστα, το έργο και το απαράμιλλο ήθος του αναγνωρίστηκαν και σε πανελλήνιο επίπεδο. Εκλέχθηκε στο Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και κοινοτήτων ΚΕΔΚΕ και διετέλεσε και Α΄ Αντιπρόεδρός της.

Η εξόδιος ακολουθία του θα τελεστεί σήμερα Μ. Δευτέρα 04:00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγ. Κυριακής.