Αλεξανδρούπολη: Καταδικάστηκε ιερέας για σεξουαλική συνεύρεση με ανήλικο επ’ αμοιβή

Τον έθεσε σε αργία η Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως

Μία σοβαρή κατηγορία «βαραίνει» πλέον ιερέα από την Μητρόπολη της Αλεξανδρούπολης, αφού το Τριμελές Πλημμελειοδικείο τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 15.000 ευρώ κρίνοντας τον ένοχο για το αδίκημα της τέλεσης «γενετήσιας πράξης με ανήλικο έναντι αμοιβής».

Προς το παρόν, δεν έχει γίνει γνωστό αν ο καταδικασθείς κληρικός θα υποβάλλει ένσταση επί της απόφασης, ωστόσο δεδομένης της ιδιότητας του, πιθανότατα θα κληθεί να απολογηθεί και σε εκκλησιαστικό δικαστήριο. Σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο, εάν κάποιος κληρικός καταδικαστεί σε πολιτικό δικαστήριο για κάποια αξιόποινη πράξη, η δικαστική απόφαση κοινοποιείται στον οικείο Μητροπολίτη και εν συνεχεία επιλαμβάνονται της υπόθεσης τα εκκλησιαστικά όργανα.

Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εν λόγω κληρικός εμφανίστηκε στον οικισμό στον οποίο λειτουργεί επί σειρά ετών και προκάλεσε τους κατοίκους,οι οποίοι τον αποδοκίμασαν δημοσίως με αποτέλεσμα να τραπεί σε φυγή.

Τέθηκε σε αργία

Σε αργία από πάσα ιεροπραξία τέθηκε ο ιερέας της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, που προ ολίγων ημερών καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολη για την κατηγορία της τέλεσης «γενετήσιας πράξης με ανήλικο έναντι αμοιβής».

Η αργία του κληρικού τέθηκε σε ισχύ με απόφαση του Μητροπολίτη και σύμφωνα με τα οριζόμενα του ν. 5383/1932 «περί των εκκλησιαστικών δικαστηρίων».

Ευλόγως προκύπτει και το συμπέρασμα, ότι εκκλησιαστικά καθήκοντα στην ενορία όπου λειτουργούσε μέχρι πρότινος ο καταδικασθείς κληρικός, θα λειτουργεί στο εξής άλλος ιερέας.