1ος ο ΟΦΘΑ Αλεξανδρούπολης στη διοργάνωση “Φάρος Junior 2022”

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη η διασυλλογική διοργάνωση “Φάρος JUNIOR 2022” ηλικιών 9-12 ετών, με τη συμμετοχή 150 κολυμβητών-τριων από 9 σωματεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Οι αγώνες αυτοί αποτέλεσαν τον 1ο επίσημο αγώνα των Προαγωνιστικών κατηγοριών για τη νέα χρονιά. Παρά τις ανεξίτηλες πληγές που άφησε και συνεχίζει να αφήνει στο πέρασμά της η πανδημία, τα σοβαρά λειτουργικά θέματα που αντιμετωπίζουν στο σύνολό τους οι ομάδες της περιφέρειας και στις ασθένειες της τελευταίας στιγμής, όλα τα σωματεία δώσανε βροντερό “παρών” σε μια προσπάθεια επιστροφής στην κανονικότητα των μικρών αυτών κολυμβητών!

Η ομάδα του ΟΦΘΑ αγωνιζόμενη με μόλις 36 κολυμβητές – τριες από τις 58 αρχικές δηλώσεις, πραγματοποίησε καταπληκτική εμφάνιση για πρώτο αγώνα, συγκέντρωσε 29 χρυσά, 16 ασημένια 8 χάλκινα (σύνολο 53 μετάλλια) και κατέκτησε το 1ο Κύπελλο της χρονιάς στην κατάταξη των ομάδων!

Ακολουθούν αναλυτικά όλα όσα πέτυχαν οι αθλητές και οι αθλήτριες του ΟΦΘΑ:

  • Πραγματοποιήθηκαν 91 ατομικά ρεκόρ στι 97 ατομικές κούρσες που πραγματοποιήθηκαν
  • Από τους 36 κολυμβητές/τριες οι 28 κατάφεραν να γευτούν τη χαρά τουλάχιστον ενός μεταλλίου ενώ οι υπόλοιποι βρέθηκαν μια ανάσα μακριά
  • Πραγματοποιήθηκε μετά από πάρα πολύ καιρό ένα ρεκόρ ομάδας από την Κατερίνα Καλλιτσάρη στα 50μ. Ύπτιο κοριτσιών 10 ετών με επίδοση 39″86.
  • Οι 32 κολυμβητές/τριες από τους 36, κατάφεραν και κέρδισαν το έπαθλο ατομικής βελτίωσης της ομάδας μας, πραγματοποιώντας ατομικά ρεκόρ σε όλα τα αγωνίσματα που κολύμπησαν!

O ΟΦΘΑ και οι προπονητές των μικρών μας αθλητών-τριων, μετά το πλήθος των επιτυχιών που σημείωσαν τόνισε στο δελτίο τύπου:

“Όλα τα παιδιά έδειξαν πως διψάνε για αγώνες, αποστολές και επιστροφή στην κανονικότητα! Διασκέδασαν, αγωνίστηκαν , πάλεψαν, κέρδισαν, έχασαν, χάρηκαν, στεναχωρήθηκαν, απογοητεύθηκαν, σηκώθηκαν πιο δυνατά, και έδειξαν μια ομαδικότητα στον 1ο επίσημο αγώνα τους δίχως προηγούμενο! Ομάδα χωρίς βάσεις και υποδομές είναι σαν πολυκατοικία χωρίς θεμέλια… Όλα τα παραπάνω δείχνουν την πολύ σωστή και οργανωμένη δουλειά που πραγματοποιείται στα τμήματα της ομάδας μας όλα αυτά τα χρόνια, συνδυάζοντας την σωστή διαπαιδαγώγηση, την άψογα κολυμβητική τεχνική κατάρτιση, τα αποτελέσματα και πάνω
από όλα τη διάρκεια στο χρόνο!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους γονείς της ομάδας μας που είναι αρωγοί στις προσπάθειες τόσο του τμήματος όσο και των προπονητών! Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους εθελοντές – γονείς της ομάδας που αφιερώνουν το προσωπικό τους χρόνο για την ομάδα και τα παιδιά!

Τέλος να ευχαριστήσουμε όλους τους αθλητές και τους παράγοντες των ομάδων που συμμετείχαν στην εκδήλωση, Κ.Ο. Δράμας , Κ.Ο. Ξάνθης , Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης , Ν.Ε. Ροδόπης , Νηρέα Ορεστιάδος , Ν.Ο. Αλεξανδρούπολης , Ο.Θ.Α. Καβάλας και Πρωτέα Ορεστιάδος, καθώς και όλους τους εθελοντές που βοήθησαν στην διοργάνωση και την διεξαγωγή των αγώνων”.