Αποστολή της ΑΝΙΜΑ στη Δαδιά Έβρου για περίθαλψη και νοσηλεία πυρόπληκτων άγριων ζώων

Από σήμερα το πρωί αποστολή της ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής, με τον Γρηγόρη Μαρκάκη, κτηνίατρο, και τους Ηλία Νικολάου και Μαρία Καλλιντέρη, έμπειρους διασώστες, βρίσκονται στη Δαδιά, όπου μαίνεται η φωτιά στο Δάσος Δαδιάς, έχοντας μεταφέρει φαρμακευτικό υλικό και άλλα απαραίτητα ώστε να στηθεί Σταθμός Α’ Βοηθειών για πυρόπληκτα άγρια ζώα.

Η ομάδα θα πλαισιωθεί άμεσα από εξειδικευμένους κτηνιάτρους της Μονάδας Εξωτικών και Άγριων Ζώων της Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., για την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλεία των άγριων ζώων που χρήζουν βοήθειας στην περιοχή, σε συνεργασία με τους τοπικούς κτηνιάτρους του δικτύου ΑΡΙΩΝ. Όλο το εγχείρημα είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.

Ήδη από τις πρώτες ώρες έχουν περισυλλεγεί χελώνες, φρύνοι και μικρά ερπετά. Για την ώρα το κομμάτι του δάσους όπου φωλιάζουν οι μαυρόγυπες φαίνεται ασφαλές, αλλά η αποστολή της ΑΝΙΜΑ θα παραμείνει στη Δαδιά μέχρι να είναι σίγουροι ότι το κακό τελείωσε.

Η ΑΜΙΜΑ, εν όψει της δράσης στη Δαδιά, κάνει έκκληση για δωρεά των παρακάτω φαρμάκων:

Την κρέμα Sylfio από φαρμακείο, τα άλλα δύο – Marbocyl FD 1% ενέσιμο και Μetacam 5mg/ml ενέσιμο – από φαρμακαποθήκες με κτηνιατρικά.

Περισσότερες πληροφορίες και δωρεές στο www.wild-anima.gr και στο Facebook www.facebook.com/anima.gr